Pariz - Normandija - Bretanja - dvorci Loare, Lion - francuski Alpi
19. oktobar - 28. oktobar 2018.
10 dana / 8 noćenja
avio / bus
Le Mont Saint Michel
Ovo će Vam putovanje uz Pariz približiti i one regije Francuske koje se retko pojavljuju u programima organizovanih putovanja u Srbiji. Putovanje je zanimljivo i onim putnicima koji su već bili u Parizu, ali žele da vide i ostale regije Francuske. Ako je ovo Vaše prvo putovanje u Francusku, moći ćete da dobijete jedan dobar i zanimljivi pregled kulture, umetnosti, istorije i prirodnih lepota jedne od najvećih I najlepših evropskih zemalja. Putovanje uključuje najzanimljivije regije Francuske osim područja Azurne obale i Provanse, za koja preporučujemo odvojena putovanja.
1. dan  BEOGRAD – PARIZ
Skup putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera informacija u 04h40.Polazak aviona za Pariz u 06h40 - let JU 310; Dolazak u Pariz u Pariz 09h15. Po dolasku smeštaj u hotel (ako je moguće) I slobodno vreme do dolaska autobuske grupe. Potom panoramsko razgledanje grada autobusom: Jelisejska polja - Slavoluk pobede - trg Konkord - crkva Sv.Madlene - Opera - muzej Luvr - Notr Dam – Sorbona – Panteon – palata Invalida. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan  PARIZ
Doručak. Nastavak obilaska Pariza, fakultativno PEŠAČKA TURA: sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza : MONTMARTRE Crkva Sakre Ker najposećenija tačka Pariza, dominira gradom svojom belinom i položajem, najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19 i 20 veka i Place Tertr najromantičniji trg ovog grada i poslednja vetrenjača Pariza legendarni Moulin Rouge. Skok metroom na suprotni kraj grada LATINSKA ČETVRT da biste videli najlepši park Pariza Luksemburški park, Panteon, Sorbona, bulevar St. Germain i šetnju kroz latinski kvart završavamo sa katedralom Notre Dame. Povratak u hotel. Noćenje.
Pariz, Francuska  Sacr Coeur Montmartre  Luvr  Versaj 
3. dan  PARIZ – VERSAj – RUAN – LIZJE - KAEN
Doručak. Odlazak do Versaja, veličanstvenog dvorca Luja XIV okruženog velikim vrtovima. Vreme za individualnu posetu prostorijama dvorca ili vrtovima. Put nastavljamo vožnjom prema Normandiji. Poseta Ruanu, glavnom gradu donje Normandije. Razgledanje istorijskog jezgra grada: katedrala Notre Dame - trg Vije Marše na kojem je Jovanka Orleanka spaljena na lomači - Ulica Groz Orlož (veliki satovi) - uske ulice starog grada s preko 800 kuća s drvenim gredama. Posetićemo i Lizje, svetište Normandije s velikom bazilikom posvećenoj svetoj Terezi od malog Isusa. Put se nastavlja do Kaena gde ćemo se zaustaviti ispred dvorca Viljema Osvajača. Smeštaj u hotel u Kaenu ili okolini. Noćenje.
Katedrala u Ruanu  Trg i crkva posvećeni Jovanki Orleanki  Jovanka Orleanka - vitraž  Ruan - veliki sat 
4. dan  KAEN - PLAŽE ISKRCAVANJA - MONT SEN MIŠEL - BRETONSKA OBALA
Doručak. Turu po Normandiji nastavljamo posetom plažama iskrcavanja. Poseta mestu Aromanš le Ben gde ćete moći da kupite suvenire koji podsećaju na tu godišnjicu. U svim obalnim mestima su vojni muzeji i spomenici koji podsećaju na ta ratna događanja, a tu su i poznate plaže Omaha i Utah Beach vezane za ratne operacije. Istorijski gradić Baje u blizini plaža poznat je po muzeju tapiserije koja pokazuje osvajanje Engleske pod Viljemom Osvajačem. Vožnja do jednog od najposjećenijih mesta Francuske, “čuda zapadnog sveta“ ostrva Mont Sen Mišel, poznatom po svom benediktinskom manastiru koji diminira ostrvom. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao arhanđel Mihajlo, započela je izgradnja jedinstvenog manstirskog kompleksa kojeg su već u 13.veku zvali „čudo“. Sagrađena na vrhu stene, imamo utisak da cela građevina lebdi i stremi ka nebu i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je ostrvo okruženo vodom za vreme plime, a peskom za vreme oseke. Ovo je mesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posetioca! (Autobusom nije moguće doći do ostrva, već isključivo ili pešice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). Smeštaj u hotel u okolini bretonske smaragdne obale. Noćenje.
Spomenik posvećen danu D na Omaha plaži  Povratak ratnika - sećanje na dan D  mont saint michel  Sent Malo 
5. dan  BRETONSKA OBALA - SEN MALO – DINAN – KARNAK - NANT
Doručak. Poseta nekad gusarskom centru, gradu Sen Malo. Grad je okružen istorijskim zidinama, a na obali je zanimljivo posmatrati veliku razliku između plime i oseke. Šetnja istorijskim jezgrom koja ima „mornarski“ utisak i gde imate osećaj kao da ste se preneli vremenski u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Preći ćemo ušće reke Rance i posetiti jedan od najljepših istorijskih gradova Bretanje Dinan. Uske uličice s kućama s drvenim gredama, romanička bazilika sv. Spasitelja, mali trgovi s prijatnim malim restoranima gde možete isprobati prave bretonske palačinke, čine poseban utisak ovog „grada umetnosti Bretanje“. Put se nastavlja prema Karnaku, velikom nalazištu megalitske kulture s brojnim menhrima – najvažnijim spomenicima tog doba u Bretanji (uključeno vođenje po lokalitetu.) Moguće zaustavljanje u Vanu, ljupkom gradiću u zalivu Morbijan ukoliko bude vreme dozvoljavalo. Dolazak u Nant, najveći grad Bretanje. Šetnja istorijskim jezgrom grada do katedrale sv. Petra i Pavla i dvorca bretonskih vladara. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Nant  Dvorac Šenon  Dvorac Ambuze  Castle Villandry 
6. dan  NANT – VILLANDRY – AMBOISE – ŠENON –TUR – DOLINA LOARE
Doručak. Odlazimo iz Bretanje i put nastavljamo prema dolini Loire – to je najduža francuska reka, a na njenim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i letnje rezidencije Poseta vrtovima dvorca Villandry, jednima od najepših u Francuskoj (uključena ulaznica za vrtove). Poseta dvorcu Amboise poznatom po kralju Francoisu I i boravku Leonarda da Vincija (uključena ulaznica i vođenje). Poseta najlepšem dvorcu Loire-dvorac Šenon koji su gradile žene. Dvorac je na pritoci Loare reci Šer i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetaćemo vrtovima Diane i Katarine Mediči i videti unutrašnje prostorije dvorca. (uključena ulaznica i vođenje). Grad Tur, rodno mesto Onore de Balzaka, je centar ovog područja uz reku Loaru. Poseta starom delu grada gde ćemo videti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau s kućama iz 15.veka i prijatnim restoranima. Smeštaj u hotel u dolini Loare. Noćenje.
7. dan  DOLINA LOARE – BURŽ – VEZELAY – LION  
Doručak. Odlazak iz doline Loare. Put nastavljamo prema Buržu gde ćemo posetiti najveću crkvu Francuske katedralu St. Etjen. U 12. veku počela je gradnja ogromne gotičke katedrale bogate raznobojnim prozorima s vitražima, za mnoge, jedna od najlepših u Francuskoj. Prošetaćemo prekrasnim vrtom uz katedralu. Vožnja prema Burgundiji. Poseta slikovitom mestu Vezelay i bazilici sv. Magdalene, nekad jednom od najvažnijih ranih francuskih mesta hodočašća. (uključena ulaznica i vođenje po bazilici). Vožnja prema Lionu, drugom najvećem gradu Francuske. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Lyon France   Ansi  Annecy  MONTBLANC AOSTA VALLEY 
8. dan  LION – ANSI - FRANCUSKI ALPI – ŠVAJCARSKA - DOLINA AOSTE
Doručak. Razgledanje Liona autobusom i pešice: Poluostrvo između reka Sone i Rone - trg Bellecour - četvrt Les Cordeliers - trg Place des Terreux. Šetnja starim istorijskim jezgrom i poseta crkvi sv.Ivana iz 12. veka s poznatim astronomskim satom. Za stari Lion koji je pod zaštitom Unesca karakteristični su brojni renesansni prolazi među kućama zvani „traboules“. Na kraju razgledanja odlazak javnim prevozom-uspinjačom na brežuljak Fourviere do panoramskog vidikovca i velike bogato ukrašene bazilike. Slobodno vreme u centru grada. Pešačka zona u centru nudi bogati izbor prodavnica i ugostiteljske ponude. Posle podne krećemo na kratku vožnju prema francuskim Alpima. Posetićemo jedan od najlepših alpskih gradova Francuske – Ansi, idilično i slikovito smešten uz obalu jezera, a uske istorijske uličice čini grad omiljenim alpskim letovalištem. Odlazimo do obale Ženevskog jezera. Ulazimo u Švajcarsku i vozimo se uz predivne krajeve švajcarskih Alpa uz zaustavljanje na najlepšim tačkama do Martinija i dalje do planinskog prevoja i tunela St.Bernard. Smeštaj u hotel u dolini Aoste. Noćenje. 
9. dan  DOLINA AOSTE - BEOGRAD
Doručak. Razgledanje grada Aoste, koga su osnovali Rimljani u prvom veku pre naše ere. U gradu ćemo videti mnogobrojne rimske spomenike koji svedoče o istoriji mesta I dan danas zadivljuju turiste. Među dobro očuvanim spomenicima videćemo Gradska vrata (Porta Pretoria), Augustom slavoluk I amfiteatar.
Naš povratak prema Srbiji započinje vožnjom u smeru Torina i Milana. Nastavak puta kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku uz kraće pauze.
10.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
Cena aranžmana po osobi u 1/2 sobi 915 EUR
Rok za prijavu: 10 dana pre puta   
Minimalan broj putnika: 40
Cena uključuje:
• prevoz autobusom visoke turističke klase prema programu
• smeštaj na osnovi  ukupno 9 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
• 1 noćenje s doručkom u Strasbourgu
• 2 noćenja s doručkom u Parizu
• 1 noćenje s doručkom u Kanu u Normandiji
• 1 noćenje s doručkom u Bretanji u okolici St.Maloa
• 1 noćenje s doručkom u Nantu
• 1 noćenje s doručkom u dolini Loire
• 1 noćenje s doručkom u Lyonu
• 1 noćenje s doručkom u Italiji u dolini Aoste
• razgledanja prema programu
• stručnog pratioca tokom putovanja
• pripremu, organizaciju i garanciju putovanja
Cena ne uključuje:
• doplatu za jednokrevetnu sobu: 
• ulaznice za muzeje i kulturno-istorijske spomenike
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove lične prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prevoz itd.)
• informativne cene ulaznica (mogu biti podložne promeni):
• ulaznicu za samostan Mont St.Michel: 15 EUR
• ulaznicu za dvorac Šenon: 15 EUR
• ulaz u francuske crkve je besplatan za sve. Plaća se poseta riznici, crkvenom muzeju ili uspon na crkveni toranj, ali ne i sam ulaz i posetu crkvi!
• informativne cene ulaznica u Parizu: muzej Orsay 15 EUR, Ajfelova kula 3.sprat 20 EUR.
• obavezno putno zdravstveno osiguranje
FAKULTATIVNI IZLETI:
- Versaj dvorac – (ulaznica i vodic)  70 Eur – odrasli , minimum 15 prijavljenih
- Muzej Luvr (ulaznica i vodič) 45 Eur odrasli , minimum 15 prijavljenih
- Diznilend (ulaznica, autobuski prevoz)  95 Eur odrasli , minimum 15 prijavljenih
- Krstarenje brodom po Seni (ulaznica), 15 eura odrasli
- Kabaret LIDO : ulaznica za spektakl sa ½ šampanjca. 115 eur.
Uslovi plaćanja: Cena aranžmana je izražena u eurima (€). Plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu banke Intesa na dan uplate. Prilikom svake uplate obračunava se ekvivalent u € i ostatak duga ostaje izražen u €. Akontacija od 40% se plaća prilikom rezervacije. Mogućnost plaćanja čekovima građana i platnim karticama.
Francuska je država u zapadnoj Evropi  s 65 700 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i ostrva. Prekomorski posedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, kao i ostrva poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom okeanu. Francuska je jedna od zemalja osnivača Evropske Unije i svojom teritorijom najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država sveta, a s 82 miliona turista godišnje i najposjećenija.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane R Srbije viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potreban važeći pasoš. Strani državljani dužni su da se sami informišu o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu inostranih poslova ili konzulatu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posledica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan pre početka putovanja. Prijava za putovanje vredi isključivo uz uplatu depozita. Po uplati depozita primićete ugovor o putovanju i garanciju putovanja.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana pre početka aranžmana, turistička agencija je dužna obavestiti putnika o otkazu putovanja.
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 40 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENE
ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA
Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu
 
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com