Sveta zemlja i arheološki biseri Bliskog istoka

JERUSALIM - TEL AVIV – JAFA – KESARIJA – HAIFA – NAZARET KANA GALILEJSKA – TIBERIJAS – GORA BLAŽENSTVA – TABA KAPERNAUM – GORA TAVOR – TIBERIJAS – DŽERAŠ – PETRA AKABA – MASADA – MRTVO MORE
8 DANA – AVIO/BUS
proleće 2018.

Ovaj program obuhvata u Izraelu mesta klasičnog hodočašća –baziliku nad pećinom Rođenja u Vitlejemu, baziliku Blagovesti u Nazaretu, svetilišta na Maslinskoj i Sionskoj gori, Via Dolorosu, Sveti grob i Zid plača u Jerusalimu, na Galilejskom jezeru mesta vezana za Hristovo delovanje – Goru Tavor, Goru Blaženstava, baziliku Umnožavanja hlebova i ribe, Kapernaum... Kupola na steni i džamija Aksa podsećaju da je Jerusalim takođe treće sveto mesto islama. Osim toga, videćete pustinju Negev i Masadu i doživećete jedinstveno iskustvo na planeti – plutanje u Mrtvom moru! Ako biste u Jordanu – pa i na celom Bliskom istoku – imali vremena za samo jedno mesto, to bi bila svakako Petra, drevna prestonica Nabatejske kraljevine koja se razvila unosnom trgovinom na putu svile i začina! Njena lepota potiče od retkog spoja divljine i promišljenog sklada, od elegancije njenih arhitektonskih linija u stilu
Asirije, Vavilona, Persije i rimskih hramova. Što se Džeraša tiče, on je najlepši i uz to najočuvaniji grčko-rimski grad Levanta, kako po planu, tako i po arhitekturi.

Jerusalem Western Wall Domesmall  jerusalim muntele masl resize 
1. dan: Let BeogradTelAviv – Jafa - Kesarija – Haifa - Nazaret – Kana Galilejska –Tiberijas
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu 2 sata pre leta.. Poletanje aviona u 00:25 sati. Dolazak u TelAviv u 04:15 sati. Nakon carinskih formalnosti odlazak do Jafe, najstarijeg dela Tel Aviva, gde će biti kraća pauza. Nakon Jafe odlazak do Kesarije Primorske i razgledanje ostataka nekadašnjeg sedišta rimskih namesnika Judejepozorište, palata, hipodrom, akvedukt... U nastavku, obilazak Haife, panoramski pogled na Bahajske vrtove, poseta manastiru Stela Maris i Ilijinoj pećini na gori Karmel. Nakon Haige, odlazak u Nazaret i poseta bazilici Blagovesti i crkvi arhanđela Gavrila s Marijinim izvorom. Zatim poseta Kani Galilejskoj, gde je Isus na svadbi izveo prvo čudo pretvorivši vodu u vino. Dolazak u Tiberijas na obali Galilejskog jezera, smeštaj u hotel, večera i noćenje.
2. dan: Gora Blaženstava – Tabha – Kapernaum – Gora Tavor – Tiberijas
Doručak. Poseta Gori Blaženstava iz čuvene Isusove propovedi na gori, zatim u Tabi, poseta crkvi posvećenoj čudu Umnožavanja hlebova i ribe, te crkvi Petrovog prvenstva, koja čuva uspomenu na čudotvorno ribarenje, kao i Kafarnaumu, Isusovom gradu sa starom sinagogom i Petrovom kućom. Pauza za ručak u restoranu na obali Galilejskog jezera (specijalitet je tilapia ili riba sv. Petra). Popodne odlazak na goru Tavor, mesto Hristovog Preobraženja. Povratak u hotel, večera i noćenje.
Gora tavor  Jerash Jordan 
3. dan: Tiberijas – izraelsko-jordanska granica –Gerasa (Džeraš) – Petra
Doručak. Prelazak izraelsko- jordanske granice i odlazak u antičku Gerasu (Džeraš), čudesno očuvan primer klasičnog grada iz helenističkog doba – Hadrijanov slavoluk, pozorišta, Zevsov hram, forum, cardo, agora, nimfeum, Artemidin hram,kupatila, ulice s porticima i slavolucima, brojne crkve... Pauza za ručak i odlazak za Petru preko Amana, s usputnim pauzama na putu. Po dolasku u Petru, smeštaj u hotelu, večera i noćenje.
petra jordan  petra jordan 
4. dan: Petra – Akaba
Doručak. Razgledanje Petre, prestonice nestale kraljevine Nabatejaca i jednog od svetskih čuda. Nabatejski Arapi, koji su je klesali, nisu imali svoju arhitektonsku tradiciju. Živeći od trgovine kao pratioci karavana, pozajmljivali su stilove od naroda s kojima su trgovali i prilagodili ih svom pustinjskom okruženju. U liticama peščara isklesali su grobnice u stilu rimskih hramova, ali i arhitektonske oblike starogBliskogistokaAsirije, Vavilona i Persije – stvorivši u peščari kratak izvod svega najboljeg iz antičkog doba, mikrokosmos Zapada i Istoka, antičkog grada koji je bio prestonica nabatejskog naroda. Prolazak kroz kanjon Sik, „Riznica” (Hazna), brojna pećinska svetilišta,pozorište, cardo maximusi slavne grobnice nabatejske kraljevske porodice,isklesane u steni El Hutba... Pauza za ručak. Odlazak u Akabu, letovalište na Crvenom moru. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.
5. dan: Akaba – Masada – Mrtvo more – Jerusalim/Vitlejem
Doručak. Prelazak izraelsko-jordanske granice kod Ejlata, dolazak u Akabu, smeštaj u hotelu, večera i noćenje. Poseta Masadi predstavlja jednu od najdubljih impresija koju čovek može poneti iz Izraela. Odlazak žičarom do vrha ovog prirodnog utvrđenja koje je bilo poslednje uporište jevrejskih ustanika protiv Rima (66–73): palata, cisterne, kazamtske zidine, Irodova spektakularna vila, kolumbarijum itd. Kupanje u Mrtvom moru. Odlazak u Jerusalim ili Vitlejem, smeštaj u hotel, večera i noćenje.
masada  dead sea 
6. dan: Jerusalim / Vitlejem
Doručak. Pogled na Jerusalim s Maslinske gore i poseta crkvi Dominus flevit (Suze Gospodnje), Getsimanskom vrtu i crkvi Hristove agonije, kao i Marijinom grobu. Na Sionskoj gori, poseta Sobi Tajne večere i Davidovom grobu. Odlazak do Zida plača, najsvetijeg mesta jevrejske molitve. Povratak u Vitlejem i poseta crkvi Hristovog rođenja. Večera i noćenje.
7. dan: Jerusalim / Vitlejem
Doručak. Odlazak na Hramovni breg, mesto nekadašnjeg jevrejskog hrama, gde se danas nalaze Kupola na steni i džamija Aksa. Zatim poseta bazilici sv. Ane i banji Vitezdi, prolazak Via Dolorosom ili Hristovim stradalnim putem i poseta crkvi Vaskrsenja (Golgota i Hristov grob). Slobodno vreme u Jerusalimu, povratak u Vitlejem, večera i noćenje.
tel aviv izrael  Port of Jaffa in Tel Aviv 
8. dan: Vitlejem / Jerusalim – aerodrom Tel Aviva i let za Beograd
Doručak lanč paket. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 08:15 časova. Sletanje u Beograd u 09:20h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 695€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese
(ograničen broj mesta)
Plativo čekovima građana
Platnim karticama VISA,DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS.
Rok za prijavu: do popune mesta.
Aranžman obuhvata:
-avio prevoz na relaciji Beograd-Tel Aviv-Beograd
-transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- 2 polupansiona u Tiberijasu
- 1 polupansion u Petri
- 1 polupanion u Akabi
- 3 polupansiona u Jerusalimu/Vitlejemu
- razgledanja u pratnji stručnog vodiča prema program
 
- troškove organizacije i vođstva puta
Aranžman ne obuhvata:
- aerodromske takse cca 135€ (podložne promeni)
- doplatu za 1/1 sobu: 150€ (na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- pogranične takse: 45€
- napojnice za osoblje hotela i vozače, koje su u zemljama bliskog istoka uobičajene: 70€
- ulaznice za kulturno - istorijske znamenitosti navedene u program: 160€
- individualne troškove putnika
Program je rađen na bazi od minimum 25 putnika
Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com