English French German Italian Russian Spanish
Prestonice carske i moderne Rusije
8 dana (6 noćenja) - avionom i vozom
22. - 29.08.2017.

moskva panorama
1. dan (27.jun 2017.) BEOGRAD – MOSKVA.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 15.00 sati. Let za Moskvu (JU 654) u 17 sati. Sletanje na aerodrom u Moskvi u 20.45. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
2. dan (28.jun 2017.) MOSKVA /KREMLJ/. Doručak. Moskva je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Prvi put se pominje 1147. godine, a od petnaestog veka postaje prestonica ruske države. Taj status Moskva je imala do 1712., kada se glavni grad seli u Petrograd. Značaj grada nije opadao, a Moskva je postala centar brojnih značajnih događaja za ruski narod. Dvadesetih godina prošlog veka Moskva je postala glavni grad Sovjetskog Saveza, i od tada nije gubila taj status. Danas je ovo moderna svetska metropola, centar ruske države, kulture, ekonomije, sporta. Brojni kulturno – istorijski spomenici potvrđuju značaj ovog prelepog grada. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Crveni trg - srce Moskve, i ujedno početna lokacija za obilazak grada. Ovde se nalaze Lenjinov Mauzolej, crkva Svetog Vasilija i jedan od zidova tvrđave Kremlj. Trg ima dugu istoriju, a prvi put se pominje u petnaestom veku, kada je na njemu osnovana pijaca. Crveni trg je jedna od najzanimljivijih turističkih lokacija u Moskvi. Lenjinov Mauzolej čuva telo čuvenog sovjetskog revolucionara Vladimira Iliča Lenjina. Crkva Svetog Vasilija je zadužbina ruskog cara Ivana Groznog, a građena je u periodu od 1555 – 1561. godine. Ovo prelepo zdanje je jedan od simbola grada Moskva, a ovde se danas nalazi muzej. Boljšoj teatar je jedan od najpoznatijih u svetu. Predivna arhitektura i savršen umetnički program su glavna obeležja ovog zdanja. Katedrala Hrista Spasitelja je izgrađena 1997. godine, na mestu gde se nekada nalazila istoimena crkva iz devetnaestog veka, srušena u vreme vladavine Staljina. Prvobitna katedrala je predstavljala pomen na pobedu Moskovljana nad Napoleonom, dok je druga posvećena teškoćama Moskve u dvadesetom veku. Novodevičij manastir je podignut početkom šesnaestog veka, i nalazi se u potpuno netaknutom stanju do dan danas. Ovo je ujedno i tvrđava, a u blizini se nalazi groblje na kome su sahranjeni brojni ruski velikani. Gorki Park je dobio ime po Maksimu Gorkom. Svetski poznat park je idealno mesto za beg od gradske buke. U njemu se nalaze brojne turističke atrakcije, koje svakako vredi obići. Poslepodne fakultativni izlet za Kremlj - najznačajnije obeležje Moskve. Ovo arhitektonsko čudo svedok je brojnih istorijskih događaja, a predstavlja najlepši primer ruske arhitekture. U okviru Kremlja se nalaze dvorac Terem, Granovita palata, Uspenska crkva, crkva Svetog Mihaila, kao i mauzolej careva. Tu je takođe i kula Spaskaja, jedna od najlepših u čitavoj Moskvi. Kremlj se nalazi na UNESCO – voj listi svetske baštine. Noćenje.
RUSIJA  Crveni trg Moskva  Rusija Moskva 
3. dan (29.jun 2017.) MOSKVA /SERGEJEV POSAD/. Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet za Sergjev Posad, jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastira, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti i biser drevnoruske umetnosti i arhitekture. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umetnosti i arhitekture. Noćenje.
4. dan (30.jun 2017.) MOSKVA /PANORAMA BORODINSKE BITKE/ - ST. PETERBURG. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili fakultativna poseta muzeju Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Muzej je, posle renoviranja, nedavno otvoren povodom obeležavanja jubilarne godišnjice, 200 godina od Borodinske bitke. Transfer do zeleznicke stanice. U večernjim satima polazak voza za St.Peterburg grad koji osnovan od strane cara naprednih shvatanja, Petra Velikog, grad koji je oduvek bio kulturna prestonica Rusije, grad Čajkovskog i Dostojevskog, grad gde je Petar Veliki započeo modernizaciju Rusije, grad odakle je krenula Oktobarska revolucija koja je prethodila komunističkom dobu, grad koga su nakon sloma smenile demokratske reforme. Noćna vožnja.
Lavra of st sergius russia  Sergiev Posad Lavra 
5. dan (1.ju l2017.) ST.PETERBURG. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog vodiča. Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. godine, kako bi bio njegov prozor u Evropu, odnosno da osigura rusko prisustvo na baltiku. Tokom velikog severnog rata, Petar veliki osvojio je švedsku tvrđavu na reci Nevi. Nekoliko nedelja kasnije, na ostrvu Zajači, 5 km od ušća reke u Finski zaliv, započeo je gradnju Petropavlovske tvrđave koja je postala prva zidana građevina novog grada. Grad je tada službeno nazvan po svom zaštitniku, apostolu Svetom Petru, ali mnogi smatraju da je njegov osnivač grad nazvao po sebi. Bili su pozvani mnogi arhitekti, inženjeri i graditelji iz cele Evrope koji su isušili močvarni prostor i sagradili jedan od najmodernijih tadašnjih gradova. Petar Veliki, je cenio izgled Pariza, posebno Versaja, pa su mnoge građevine izgrađene prema pariškom uzoru. Za razliku od Moskve, arhitektura centra grada, koja se sastoji većinom od baroknih i neoklasičnih zdanja 18. i 19. veka, uglavnom je sačuvana, iako je određeni broj zgrada porušen nakon dolaska Boljševika na vlast, a i kasnije tokom II svetskog rata. Od 1991. godine, istorijski centar Petrograda sa pripadajucom okolinom uvršteni su na popis mesta Svetske baštine UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Peterhof6. dan (2.jul 2017.) ST.PETERSBURG /PUŠKIN/PETERGOF/. Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakulativni izlet u: Puškin - bivše carsko selo udaljeno 26 kilometara od St.Peterburga, mesto na kojem se nalazi Carsko selo, prvobitno vlasništvo Švedskog plemstva je ruski car Petar Veliki poklonio svojoj budućoj supruzi Katarini I 1608. godine. Originalni naziv Carskoe Tseo, mesto je dobilo po palati i parkovima koje je izgradila carica Katarina I, druga žena Petra Velikog. U Sovjetskoj eri mesto je dobilo ime po čuvenom ruskom pesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu koji je ovde studirao i živeo. Selo je poznato posebno po svojoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike gde je ona često boravila a koja je okružena velikim vrtovima i uredjenim parkovima. Obilazak Katarininog dvorca - zimske rezidencije Ruskih careva. Raskošna carska palata je izgradjena 1717 godine po nacrtu italijanskog arhitekte Bartolomeja Rastelija koji je kasnije dizajnirao zimski dvorac u St.Peterburg. Skoro sve prostorije su ukrašene bogatim draguljima i vrednim umetničkim delima. Najimpresivnija soba unutar palate je Ćilibarska soba koja je potpuno prekrivena ovim poludragim kamenom u raznovrsnim nijansama. Originalana soba prvobitno se nalazila u okviru Šarlotenburške palate, koja je bila dom Fridriha Prvog.  Fridrih Prvi je Petru Velikom predao sobu kao poklon, čime je cementiran savez između Rusije i Prusije protiv Švedske. Ćilibarska soba je prebačena u Rusiju u Sankt Peterburg, kao deo Evropske umetničke kolekcije. Carica Katarina je naredila 1755. godine da se soba prebaci u Katarininu palatu. Italijanski dizajner Bartolomeo Rastreli je redizajnirao sobu da bi mogla da stane u novi prostor.  Petergof, rusko selo udaljeno četrdesetak kilometara od St.Peterburga, gde se nalazi monumentalna, raskošna, očaravajuća palata Petra Velikog, koju je po njegovim uputstvima Jogan Fridrih Braunštejn, pruski majstor, projektovao ovu velelepnu građevinu sa fontanama. Carska rezidencija iz XVIII veka poznata kao „Ruski Versaj“ iz koga se pruža prekrasan pogled na more, neponovljivo arhitektonsko zdanje, živa je slika bogatstva i raskoši u kojoj su živeli ruski car i carica. Noćenje.
Petrograd   Russia spilled   St Petersburg Church of the Spilled Blood 
7. dan (3.jul 2017.) ST.PETERSBURG /ERMITAŽ/. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Ermitažu jednom od najvecih i najznacajnijih kulturno-istorijskih i umetnickih muzeja na svetu sa preko tri miliona eksponata. Njegova ogromna zbirka izlozena je u 6 zgrada na obali reke Neve, s tim sto je glavna zgrada Zimski dvorac koji je nakada bio glavna rezidencija ruskih careva. Od sest gradjevina koje ga sacinjavaju njih cetiri su otvorene za javnost, Zimski dvorac, Mali Ermitaz, Stari Ermitaz i Novi Ermitaz, dok su druge dve zatvorene Pozoriste Ermitaza i Pomocni dom. Danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa cuvenim zbirkama anticke, indijske, islamske i ostalih umetnosti. Posebnu atrakciju cine remekdela od renesanse do pocetka 20 veka, zbirke brojnih grafika i crteza kao i zbike medaljona i novca, najznacajnija zbirka ovog muzeja je zbirka zapadno evropskog slikarstva sa delima: Mikelandjela Buonarotija, Leonarda da Vincija, Rubensa, Rembranta, Vinseta van Goga, Anrija Matisa i drugih. Pored zbirki slikarstva muzej je poznat po svojoj arheoloskoj zbirci, zbirci srednjovekovne evropske umetnosti, zbirci skulptura i primenjene umetnosti kao i kolekcija Ruske umetnosti svih epoha. Zimski dvorac je najpoznatija građevina Sankt Peterburga, koja ne samo da fizički dominira Dvorskim trgom i južnim nasipom reke Neve, već igra i veliku političku, simboličnu i kulturnu ulogu u tri veka dugoj istoriji grada. Prva carska rezidencija u okviru Zimskog dvorca bila je drvena kuća izgrađena u holandskom stilu 1708. godine, za Petra Velikog i njegovu porodicu. Ona je 1711. godine zamenjena kamenom građevinom, čiji ostaci formiraju temelje Ermitraž pozorista. Aleksandar II je bio poslednji od careva koji su koristili Zimski dvorac kao svoje glavno prebivalište. Delovi ove originalne palate danas su restaurirani i otvoreni za turiste. Noćenje.
Gorgeous frescoes and chandeliers inside Church on Spilled Blood in St Petersburg  Ermitaz unutrasnjost  Soba u Peterhofu 
8. dan (4.jul 2017.) ST.PETERSBURG - BEOGRAD. Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodan vreme za individualno razgledanje grada (preporucujemo obilazak Starog hotela - Grand hotel Evropa osnovan je 1875. godine i ima veliki istorijski značaj. Tu je večerao Raspućin, Dostojevski je pisao u sobi na ćošku, a Čajkovski je proveo medeni mesec. Tokom Drugog svetskog rata i opsade grada hotel je postao bolnica. Danas je podjednako grandiozan kao onog dana kada je otvoren. Stari restoran-Palkin je jedan od najstarijih ruskih restorana i njegovo veliko otvaranje održano je 1874. godine. Imao je ukupno 25 sala za ručavanje, bilijar salu, mermernu fontanu i široko stepenište. Trenutna inkarnacija, ponovo otvorena 2002. možda nije tako prostrana, ali masivni kristalni lusteri, teške svilene draperije i zidovi ukrašeni duborezom evociraju dane kada su tu boravili car i carica. Transfer na aerodrom oko 18.30 sati. Let za Beograd (JU 675) u 21.30. Sletanje u Beograd u 23.15 sati.
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 439€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese
(ograničen broj mesta)

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MOSKA I SANKT PETERBURG”:

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO
:
avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva i St.Peterburg-Beograd, prevoz vozom u spavaćim kolima u četvorokrevetnim kabinama na relaciji Moskva-St.Peterburg, smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (noćenje są doručkom - samousluživanje), transferi po programu putovanja, razgledanja prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: aerodromske takse (oko 118 evra) u Beogradu, Moskvi i St.Peterburgu (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji, gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje), ulaznice za kulturno istorijske spomenike, fakultativni izleti i posete.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja. Plaćanje može biti gotovinsko,ili platnim karticama. Ceo iznos se može izmiriti i ličnim čekovima gradjana, s tim da se pre polaska na putovanje uplaćuje 50 % od cene aranžmana, a ostatak u 6 jednakih mesečnih rata deponovanjem ličnih čekova gradjana.
SMEŠTAJ
MOSKVA – „IBIS MOSCOW DYNAMO” kategorije tri zvezdice
ST.PETERBURG – „NEPTUN” kategorije tri zvezdice
Organizator zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, iste kategorije.
FAKULTATIVNI IZLETI
St.Peterburg: Ermitaž 40 €, Puškin (Carsko selo) i Petergof (Donji park) 95 €.
Moskva: Kremlj (2 Saborne crkve i Oružana palata) 60 €, Sergejev Posad 45 €, Panorama Borodinske bitke 35 €.
U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice
*Prijavljivanje i placanje izleta obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene).
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u agenciji.
- Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja

OPŠTE NAPOMENE
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa. 
                                                                                                                                                                                           

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.              
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px