English French German Italian Russian Spanish
14-19.oktobar 2017.
6 dana / 5 noći

madrid 1100x400
1. dan
(14.oktobar 2017.) BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.15 sati. Let za Frankfurt (LH 1411) u 06.15 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.15 sati. Let za Madrid (LH 1112) u 09.30 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 12.05 sati. Polazak autobusom za Madrid grad čija istorija započinje sredinom devetog veka, kada je na mestu gde se danas nalazi kraljevska palata podignuto utvrđenje od strane Mavara. Od četrnaestog veka Madrid postaje jedan od centara Španije, a njegov pravi uspon započinje sredinom šesnaestog veka. Tada on postaje i glavni grad Kraljevine, i taj status se gotovo nikada nije menjao. Od devetnaestog veka Madrid je postao središte brojnih previranja u Španiji, počevši od Napoleonovih ratova, pa sve do građanskog rata koji se širio celom Španijom. Danas je Madrid jedan od najrazvijenijih gradova sveta. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
Madrid nocu  madrid 0 
2. dan (15.oktobar 2017.) MADRID /SALAMANKA – SEGOVIA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Salamanku i Segoviu. Salamanka jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Salamanka je poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCOv popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog Villamayor peščanika, Salamanku su prozvali "Zlatni grad". Glavne znamenitosti grada su: Glavni trg (Plaza Mayor), središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones početkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, Katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX.1218. godine, renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviu, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Castilly y León. Nalazi se na reci Eresmi, 65 kilometara sjeverozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine.Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad vodom, Srednjovekovni dvorac Alcázar rezidencija kraljeva Kastilje,Gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan (16.oktobar 2017.) MADRID /MUZEJ PRADO/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni odlazak do muzeja Prado. Prado je najpoznatiji španski muzej, kao i jedan od najboljih svetskih muzeja koji poseduje impozantnu kolekciju - više od 4000 slika španskih umetnika, preko 2000 dela flamanskih i talijanskih slikara, više od 300 slika francuskih umetnika, a tu su i brojna druga vrhunska dela slikarske umetnosti. Gradnja muzeja započela je krajem 18. veka, kao deo plana kralja Karla III, koji je monumentalnim građevinama hteo da učini Madrid ravnopravnim Parizu, Rimu ili Londonu. Otvoren je 1819. godine, a fond muzeja činila je kraljevska kolekcija, pa se muzej prvo i zvao Kraljevski muzej slikarstva i skulpture (odlazak i povratak metroom). Noćenje.
Plaza Mayor de Madrid 06  Madrid 6 
4. dan (17.oktobar 2017.) MADRID / TOLEDO /. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak za Toledo. Nekada glavni grad, danas član UNESCOve liste svetske baštine, Toledo je pravi dragulj u španskoj kruni. Ovaj naziv grad duguje tome što su ga osvajale i nastanjivale tri kulture, hrišćani, muslimani (Mavari) i Jevreji. Procvat je u stvari doživeo za tri veka vladavine Mavara, koji su praktikovali za tadašnje vreme prilično neuobičajenu versku toleranciju. Sve religije su živele u miru jedne pored drugih, što je dovelo do toga da ćete na tako malom prostoru videti kombinaciju renesansnih crkava, sinagoga i džamija. Posle pada Mavara sačuvani su njihovi spisi, koji su se nalazili u gradskoj biblioteci, za koje su mnogi verovali da su izgubljeni. Tu su bila dela velikih grčkih filozofa, ali i arapskih naučnika.
Padom Toleda u 11. veku u ruke kralja Leona i Kastilje, grad postaje prestonica Kastilje, a posle ujedinjenja s Aragonom, početkom 16. veka, i cele Španije. Taj status je uživao sve do 1565. godine, kada je Madrid postao glavni grad svih Španaca. Međutim, 16. vek nije doneo samo politička previranja već i El Greka, slavnog grčkog umetnika, koji je svoja najbolja dela uradio baš u Toledu, a deo njih danas se čuva u njegovoj kući – muzeju u samom gradu. Razgledanje grada. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (18.oktobar 2017.) MADRID. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Noćenje.
6. dan (19.oktobar 2017.) MADRID – FRANKFURT - BEOGRAD. Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Frankfurt (LH 1121) u 06.10 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu, u 08.40 sati. Let za Beograd (LH 1406) u 10.25 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 12.10 sati.

Cena aranžmana - 369 €

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJEMADRID:
U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: avionski prevoz na relaciji BeogradFrankfurtMadridFrankfurt- Beograd, transferi po programu putovanja, smeštaj u hotelu sa tri zvezdice u dvokrevetnim sobama (pet noćenja sa doručkom - samousluživanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodica i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: aerodromske takse (oko 179 evra) u Beogradu, Frankfurtu i Madridu su podložne promenam i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji, gradske komunalne servisne i poreske takse (oko 3 € po osobi i po nocenju), medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte i fakultativni izleti.
USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama banaka
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. Čekovima gradjana:
- 40 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.
FAKULTATIVNI IZLET
- Celodnevni izlet autobusom “Salamanka i Segovia”. Cena – 75 eura. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Salamanka- Segovia–hotel, vodič).
- Poludnevni izlet – Toledo. Cena - 45 evra. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na navedenim relacijama, kao i angažovanje vodiča)
- Poludnevni obilazak muzeja Prado. Cena - 18 evra. (U cenu je uključeno: ulaznica za muzej, prevoz metroom ili gradskim prevozom na relaciji hotel-muzej, kao i angažovanje vodiča)
Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene)
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u agenciji.
- Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com