20-27. oktobar 2018.
8 dana / 7 noći

madrid 1100x400
1. dan
BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID. Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 4.15 sati. Let za Frankfurt (LH 1411) u 06.15 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.15 sati. Let za Madrid (LH 1112) u 09.30 sati. Sletanje na aerodrom “Barahas” u Madridu u 12.05 sati. Polazak autobusom za Madrid grad čija istorija započinje sredinom devetog veka, kada je na mestu gde se danas nalazi kraljevska palata podignuto utvrđenje od strane Mavara. Od četrnaestog veka Madrid postaje jedan od centara Španije, a njegov pravi uspon započinje sredinom šesnaestog veka. Tada on postaje i glavni grad Kraljevine, i taj status se gotovo nikada nije menjao. Od devetnaestog veka Madrid je postao središte brojnih previranja u Španiji, počevši od Napoleonovih ratova, pa sve do građanskog rata koji se širio celom Španijom. Danas je Madrid jedan od najrazvijenijih gradova sveta. Razgledanje grada autobusom. Vožnja glavnim ulicama jedne od najlepših evropskih prestonica, prekrasnim avenijama del Prado, de la Kasteljana i Gran Via, kraj predivnih trgova, veličanstvenih zdanja i najpoznatijih spomenika: Španski trg, trg Orijente, Puerta del Sol, trg sa fontanom Sibeles, prostrani park Retiro bogato ukrašen skulpturama i drugo. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
Madrid nocu  madrid 0 
2. dan  MADRID /SALAMANKA – SEGOVIA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Salamanku i Segoviu. Salamanka jedan od najlepših renesansnih gradova u Evropi. Salamanka je poznata po monumentalnim znamenitostima i univerzitetu (osnovanom 1218.) koji je najstariji u Španiji i peti po starosti u svetu. Stari grad je 1988. godine upisan na UNESCOv popis mesta svetske kulturne baštine u Evropi. Zahvaljujući renesansnim građevinama od lokalnog Villamayor peščanika, Salamanku su prozvali "Zlatni grad". Glavne znamenitosti grada su: Glavni trg (Plaza Mayor), središnji gradski trg koji je dizajnirao Andrés García de Quiñones početkom 18. veka. Izvorno je korišćen kao arena za borbe sa bikovima, a danas kao muzička pozornica. Uz trg se nalazi Središnja gradska pijaca, Katedrala iz 12. veka, najstariji univerzitet u Evropi koje je u Salamanki osnovao kralj Kastilje i Leóna Alfons IX.1218. godine, renesansna palata „Palacio de Monterrey”, iz 1539. god. Nastavak puta za Segoviu, grad istoimene autonomne provincije u autonomnoj zajednici Castilly y León. Nalazi se na reci Eresmi, 65 kilometara sjeverozapadno od Madrida. Uže središte grada, stari grad s akvaduktom, je na UNESCOvom popisu mesta svetske baštine od 1985. godine.Glavne znamenitosti grada su Rimski akvedukt (Akvedukt u Segoviji) sagrađen za rimskog cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih u svetu; izvorno dug 18 kilometara s razlikom visine od 1 km; koji i dan danas napaja grad vodom, Srednjovekovni dvorac Alcázar rezidencija kraljeva Kastilje,Gotička katedrala (1522.-1577.), jedna od najvećih gotičkih katedrala i verovatno poslednja kasnogotička katedrala na svetu. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan MADRID  Slobodan dan za indidvidualno razgledanje grada.
Plaza Mayor de Madrid 06  Madrid 6 
4. dan MADRID – KORDOBA – SEVILJA (oko 550 km). Doručak. Polazak za Sevilju. Vožnja kroz južni deo Kastilje, La Manču – domovinu Don Kihota i preko masiva Siera Morene. Dolazak u Kordobu, koja je svoj zlatni period imala za vreme vladavine Mavara, kada je postala nezavisni kalifat, iz koje se upravljalo celim poluostrvom. Poseta mavarskoj “Meskiti”, “džamiji sa 1000 stubova”, koja je u XVI veku pretvorena u katedralu. Odlazak za Sevilju. Vožnja kroz Andaluziju. Dolazak u Sevilju u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
5. dan SEVILJA
Doručak. Razgledanje prestonice Andaluzije. “Herkul me je sagradio, Cezar me opasao zidinama; Kralj Svetac osvojio”. Ove reči, napisane na Heres kapiji, sažimaju vekove burne istorije Sevilje, iz čije luke su u osvajanje nepoznatih morskih puteva i zemalja isplovili Amerigo Vespuči i Magelan. Poseta katedrali trećoj po veličini u svetu u kojoj je grob Kristofora Kolumba, parkovima Marije Luize, kraljevskom dvorcu Alkazar i staroj četvrti grada Santa Kruz. Slobodno popodne. Noćenje.
6. dan SEVILJA – GRANADA (oko 250 km). Doručak. Vožnja kroz Andaluziju do Granade. Smeštaj u hotelu. Poslepodne: razgledanje Granade koja je nakon pada kalifata Kordobe postala centar mavarskog kraljevstva, iz koje su se Arapi odupirali čitav vek mnogim napadima hrišćana u španskom oslobodilačkom ratu. Fakultativna poseta Alhambri, “crvenoj tvrđavi”, dvorcu mavarskih vladara Španije, remek–delu arapske arhitekture. Obilazak dvorskih parkova Heneralife, mogućnost organizovanja obilaska i palate Karla V, ali u zavisnosti od slobodnih termina. Slobodno vreme. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
7. dan
GRANADA – TOLEDO - MADRID (oko 430 km). Doručak. Polazak za Toledo. Putovanje preko masiva Sijera Morene pored Linaresa i Aranhuesa “Kraljevskog grada” u kojem su katolički monasi i francuski Burboni imali svoje rezidencije. Razgledanje Toleda prestonice Španije i autonomne pokrajine Kastilja La Manča. Zbog bogatog kulturnog nasledja nalazi se od 1986 na Uneskovoj listi svetske baštine. Bio je nekada glavni grad španskog carstva i vizigotske kraljevine i mesto gde su koegzistirale hrišćanska, jevrejska i mavarska kultura. Razgledanje grada. Nastavak puta za Madrid. Dolazak u poslepodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
8. dan
MADRID – FRANKFURT - BEOGRAD Doručak. Sobe treba napustiti do 10 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer do aerodroma 14 sati. Let za Frankfurt (LH 1115) u 17 sati. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu, u 19.30 sati. Let za Beograd (LH 1410) u 22.05 sati. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu u 23.50 sati.

Cena aranžmana - 599 €

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJEKRALJEVSKA ŠPANIJA:

U
CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: avionski prevoz na relaciji BeogradFrankfurtMadridFrankfurt- Beograd, prevoz autobusom na relaciji MadridKordobaSeviljaGranadaToledo - Madrid, smeštaj u hotelima kategorije tri i četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (sedam noćenja sa doručkom samousluživanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: aerodromske i avio takse (oko 169 evra) u Beogradu, Frankfurtu i Madridu su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji, medjunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte sa uključenim obaveznim lokalnim vodičem i troškovima rezervacije karata (Meskita u Kordobi , Katedrala i Alkazar u Sevilji, Alhambra i Toledo) kao i fakultativni izleti. Za Alhambru je obavezno prijavljivanje u agenciji.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju agencija će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana

SMEŠTAJ
- MADRID Hotel Dome, kategorije 4 zvezdice
- SEVILJA Hotel Catalonia Hispalis, kategorije 3 zvezdice
- GRANADA Hotel Camino de Granada, kategorije 4 zvezdice
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLET
- Celodnevni izlet autobusom “Salamanka i Segovia”. Cena – 75 eura. (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel–Salamanka- Segovia–hotel, usluge vodiča).
Za realizaciju ovog izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika. (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene)

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit. Doplata za 1/1 sobu iznosi 185 evra.
- Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com