English French German Italian Russian Spanish


Čarobna jezera Austrije
Klagenfurt - Vorterze - Minimundus - Salzburg - St Gilgen - Halštat - Bad Išl - Grac
5 dana/ 3 noći – bus
21.09. - 25.09.2017.
DNEVNA VOŽNJA!!!
Austrija nije samo Beč. Beč je grad kulture, balova, valcera, glamura, nečeg što zaista impresionira. Kada bi smo krenuli malo dalje od Beča, trebalo bi nam mnogo vremena da obiđemo sve predivne dvorce. Ono što sama Austrija poseduje u unutrašnjosti je nešto neopisivo, i zaista vredi posetiti svaki delić ove predivne zemlje. Ovog puta Vas vodimo u regiju Salckamergut, kako bismo obišli bajkovita jezera ovog područja. Salckamergut je jedna od devet pokrajina. Njen glavni grad je Salzburg, gde ova regija počinje i prostire se do planine Dahštajn, koja pripada severnom delu Alpa. Ovo je deo države u kome se, za vreme Habzburškog carstva, vadila dragocena so. Oblast je najpoznatija po brojnim jezerima, od kojih izdvajamo: Mondze, Aterze, Traunze i Volfgangze.
halstat slide
1.dan Beograd – Klagenfurt - Vorterze
Polazak iz Beograda sa novog parkinga u bloku 42 (preko puta buvljaka) u 06:00h. Dnevna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa povremenim pauzama radi osveženja i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u Klagenfurt u poslepodnevnim satima. Jedan od najlepših starih gradova Austrije ostavlja bez daha sve koji ga posete. Jezero Worthersee (Vorterze) na čijim obalama leži Klagenfurt je jedno od najlepših jezera Austrije, oivičeno alpskim obroncima i gustim šumama, koje u zimskom period kada se zaledi postaje najveće klizalište na otvorenom u Evropi. Posle obilaska grada i jezera smeštaj u hotel u jezerskoj oblasti. Slobodno veče. Noćenje.
39686071  39687402  39688108 
2.dan Klagenfurt (Vorterze) – Mondze – Salzburg
Posle doručka napuštanje hotela i odlazak u fakultativni obilazak obilazak Minimundusa, parka minijaturnih građevina u Klagenfurtu ili slobodno vreme. Ovaj Svet u malom sadrži više od 150 minijaturnih modela arhitekture iz celog sveta, napravljenih u omeru 1:25, koristeći originalni materijal. U parku možete videti Kip slobode, Sidnejsku operu, Tadž Mahal, Belu kuću, Sulejmanovu džamiju, Ajfelov toranj… "Najveća" minijatura je model bazilike sv. Petra u Rimu, a "najviši" CN toranj iz Toronta. Posebno su zanimljivi modeli katedrale "Sagrada Familia" iz Barselone, te spejs šatl, koji svakog sata demonstrira start uz dim i vatru te se podiže tri metra iznad zemlje.
Nastavak puta prem Salzburgu. Dolazak u Salzburg u poslepodnevnim satima. Obilazak grada najpoznatijeg po rođenju Mocarta i baroknoj arhitekturi. Poseta Mocartovoj kući koja je i najposećeniji muzej u Salzburgu, obilazak starog jezgra grada poznatog po neverovatnoj očuvanosti građevina.Smeštaj u hotel u regiji jezera i slobodno veče. Noćenje.
St Wolfgang  2 64054f633a  Schafberg Mtn 
3.dan Sent Gilgen – Wolfgangsee
Posle doručka polazak u obilazak Sent Gilgena, u kome je rođena majka jednog od najcenjenijih kompozitora – Volfganga Amadeusa Mocarta (Wolfgang Amadeus Mozart). Šetnja uz jezero do starog jezgra St. Gilgena s kućom Mozartove majke, crkvom sv. Egidija i glavnim trgom s fontanom. Uske ulice podsećaju na primorske gradiće i sve je tako divno i krasno da ne znate na koju stranu pre da gledate! Da li će pogled pasti na savršeno uređena dvorišta iz kojih vire ljupki kipovi patuljaka, ili ćete sedeti na klupi i posmatrati igru sunčevih zraka na besprekorno čistoj vodi? Predlažem oba, jer u ovoj čaroliji ćemo se zadržati par sati a potom put nastaviti vožnjom brodom (fakultativno) prema živopisnom gradiću St. Wolfgang na obali jezera koji je tokom cele godine izuzetno posećen; šetnja do trga Kirchen i razgledanje bogato ukrašene crkve s Pacherovim oltarom, najlepše crkve na području austrijskih jezera. Slobodno vreme za ručak, a potom ovaj veličanstveni doživljaj upotpunjujemo izletom brdskom železnicom (fakultativno), prekrasnim krajolikom do vidikovca gde pogled seže na neverovatna jezera i zanimljive gradiće. Uveče povratak u hotel. Noćenje.
Hallstatt Austria   17613  hallstatt4 
4.dan Bad Ischl – Halstatt – Grac – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do aristokratskog lečilišta Bad Ischl. Fakultativna poseta Carskoj vili, letnoj rezidenciji Franje Josipa i carice Sissy sa stručnim vođenjem kroz prostorije vile. Šetnja velikim parkom uz vilu te istorijskim jezgrom do jedne od čuvenih austrijskih poslastičarnica Zauner. Slobodno vreme za šetnju ili kafu i kolač. Odlazak u jedno od najlepših mjesta Austrije, Halstatt, na obali istoimenog jezera. Razgledanje romantičnog gradića s istorijskom patinom uz županijsku crkvu, preko glavnog gradskog trga do ribarskih kuća. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu starom rudniku soli kao i ‘’šetnju nebom’’, spektakularan vidikovac iznad Halštata na planini Salzberg a ručak i odmor preporučujemo u restoranu Rudolfov toranj.
Nastavak putovanja prema Gracu. Po dolasku, razgledanje grada: staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus...Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualno razgledanje, shopping i opuštanje u mnogobrojnim kafićima Graca. Povratak vožnjom kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana Online cena
21.09. – 25.09.2017. 209€ 189€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intese
Cena aranžmana uključuje:
·         Prevoz autobusom visoke turističke klase
·         Smeštaj u hotelima/pansionima 3* po programu putovanja na bazi 3 noćenja sa doručkom
·         Stručno vođstvo puta u pratnji turističkog vodiča
·         Troškove organizacije putovanja

Cena ranžmana ne uključuje:
·         Doplatu za 1/1 sobu cca 100eur (na upit)
·         Obavezno putno zdravstveno osiguranje
·         Ulaznice za muzeje, galerije…
·         Fakultativne sadržaje ·  (Minimundus – 25eur sa uračunatom ulaznicom; obilazak jezera Wolfgangsee železnicom do vidikovca planine Šafberg – 35eur; vožnja brodićem po jezeru – 12 eur; poseta rudniku soli – 35 eur sa uključenom cenom žičare; poseta fabrici čokolade Zotter u Gracu sa uključenom degustacijom - 20€)

Način i uslovi plaćanja:

Popust za decu od 2-12 godina 25%.

U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke – Banca Intesa na dan plaćanja
·       prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 40%, ostatak najkasnije 10 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
·       Platnim karticama Visa, Master, American Express

Napomene:

Kalkulacija je rađena na bazi 40 putnika.
Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 30 putnika.
Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju i kroz koje putuju.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Rok za prijavu: do popune slobodnih mesta, broj mesta ograničen.
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px