English French German Italian Russian Spanish
EKS AN PROVANS – AVINJON – ARL – LE BO – SEN REMI - MARSELJ
4. JUL
12. SEPTEMBAR, 31. OKTOBAR,   8. NOVEMBAR
6 dana autobusom / 3 noćenja

alpes de haute provence
Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise. U Provansi su pravi predeli iz mašte koji svojim mirisima bude sva čula. Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti. Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa...
Avinjon, papska palata  Avignon France 
1. DAN    NOVI SAD / BEOGRAD...   Polazak iz Novog Sada i iz Beograda u popodnevnim satima (posle 15h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN     AVINJON Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Nastavak putovanja do AVINJONA. Smeštaj u hotel u regiji grada u kasnim popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.
Aix en Provence  8276757378 83bca7a306 c 
3. DAN     AVINJON – EKS-AN-PROVANS   Doručak. Polazak ka centru grada u 9h. Po dolasku u istorijsko jezgro Avinjona, polazak u organizovano razgledanje: srednjovekovne zidine, Papska palata – velelepna gotska palata u kojoj se svojevremeno nalazilo sedište Svete stolice, Katedrala na Rošeru, most Sv. Benezea, ulica Farbara sa živopisnim ambijentom... Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili poludnevni fakultativni izlet (od 13-20h) do istorijske prestonice Provanse, prelepog EKS-AN-PROVANSA. Po dolasku u grad, kraće razgledanje istorijskog jezgra: Kur Mirabo – prelepa avenija sa platanima i trgovačkim delom; Čuvena kafana „Dva drugara“, palata Berze, Gradska kuća, Sat toranj, katedrala Sv. Spasitelja... Boravak u Eksu oko 3 sata... Polazak iz Eksa u 18h. Povratak u Avinjon i hotel do 20h. Noćenje.
Les Baux de Provence   Le Bo, prodavnica suvenira 
4. DAN    AVINJON – SEN REMI – LE BO – ARL   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (od 9h do oko 21h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Poseta srednjovekovnom gradiću SEN REMI u kojem se rodio prorok Nostradamus i u kojem je jedno vreme boravio Vinsent Van Gog. Kraći obilazak: Gradska kuća sa fontanom delfina, Katedrala, Nostradamusova rodna kuća, Palata porodice De Sad, …Slobodno vreme (2,5 sata) za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Alpijskom masivu uz usputni panoramski osvrt na ostatke rimskog grada Glanuma. Dolazak u bajkoviti srednjovekovni grad LE BO (jedno od najživopisnijih i najlepših sela Francuske) smešten na okomitoj steni. Kraća šetnja gradićem do tvrđave Le Bo. Slobodno vreme (2 sata). Odlazak u ARL, grad Vinsenta van Goga. Obilazak grada: Rimska Arena, Grčki teatar, Katedrala Sv. Trofima, “Le Nuit Caffe” – čuveni kafe koji je naslikao Van Gog, Konstantinove Terme,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.
Prozori Provanse  Prozori Provanse 2 
5. DAN    AVINJON – MARSELJ - …   Doručak. Polazak ka Marselju u 9h. Dolazak u MARSELJ oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada uz razgledanje: Stara luka sa tvrđavama Sv. Nikole i Sv. Jovana, Gradska kuća i Katedrala... Šetnja srednjovekovnim kvartom Panije i nastavak razgledanja uz šetnju do stare Berze i mesta atentata na kralja Aleksandra... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Popodne, ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, organizovaće se krstarenje (fakultativno) Marseljskim zalivom sa kružnim panoramskim obilaskom ostrva sa čuvenim šatoom d’If u kojem je bio zatočen grof Montekristo Aleksandra Dime. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije, Hrvatske...
Marseille France  Marseille 
6. DAN ...NOVI SAD / BEOGRAD  Dolazak u Novi Sad / Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJA CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
04.07. – 09.07.2017 209 € umesto 65 €
samo 50 €
12.09. – 17.09.2017 209 €
31.10. – 05.11.2017 199 €
(PRAZNIK) 08.11. – 13.11.2017 199 €
Navedena cena uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje) u hotelu sa 2** u regiji Avinjona
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (za termin 27.april-2.maj, nema mogućnosti smeštaja u 1/2+1 sobe!)
 • obilazak Marselja prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
Cena uključuje sve predviđene izlete:
 • Izlet za Eks-an-Provans prema programu
 • Izlet za Sen Remi, Le Bo i Arl prema programu
Navedena cena ne uključuje:
·         Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6€ u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
 • Eks-an-Provans – 25 €
 • Sen Remi-Le Bo-Arl – 40 €
USLOVI PLĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
·  Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
·  Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
·  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2017. za prolećne polaske, odnosno do 20.05.2018. za jesenje polaske, uz uvećanje 7% po čeku!
NAPOMENE: molimo da 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS SMEŠTAJA:
HOTEL IBIS BUDGET AVIGNON NORD-LE PONTET” 2**, Le Pontet-Avinjon - ili sličan
Hotel Ibis Avignon Nord se nalazi u severnom predgrađu Avinjona, Le Pontetu, oko 7 km od centra grada. Povezan je autobuskom linijom sa centrom grada, ali linija je neredovna i nepouzdana, a subotom i nedeljom ne saobraća! Hotel poseduje skroman sadržaj u vidu malog lobija sa recepcijom i salona za posluženje doručka. Sobe su skromno opremljene i poseduju kupatilo sa tuš-WC (većinom se radi o direktnim odvodima bez tuš kabina), TV Sat, telefon, centralno grejanje. Sobe su dvokrevetne sa mogućnošću ubačaja trećeg ležaja koji je pomoćan i veoma neudoban (žičana struktura na niskim nogicama, uzak, kratak, tanak dušek) – pomoćni ležaj bitnije ugrožava komfor! Doručak je skroman i jednoličan kako je to i običaj u Francuskoj.
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px