English French German Italian Russian Spanish
LIHTENŠTAJN – CIRIH – LUCERN – LOZANA – ŽENEVA - BERN
27. jun – 2. jul
26. septembar – 1. oktobar // 31. oktobar – 5. novembar // 8. – 13. novembar
6 dana autobusom / 3 noćenja

zurich switzerlandBogata i prelepa! To bi bila najbolja definicija zemlje Švajcarske! Smeštena u najlepšem delu Alpskog masiva, okružena nazubljenim liticama planina, ukrašena plodnim zelenim alpskim dolinama, okićena seocima i gradićima koji usnuli uživaju u svojoj lepoti… To je Švajcarska! Zemlja fantastične prirode, sjajnih priča, ukusnih čokolada, izvrsnih vina… Ekskluzivna u svemu, savršena do kraja! Naše putešestvije započinjemo posetom malenoj kneževini Lihtenštajn i njenom glavnom gradu Vaducu smeštenom u Alpskoj kotlini. Dalje nas put vodi do moćnog Ciriha, koji u bankarskom svetu predstavlja simbol savršenstva i pedantnosti! Pored toga što je Cirih bankarska prestonica zemlje, on je mnogo više od toga… Prelep grad sa sjajnim srednjovekovnim ambijentima… Jezerska Švajcarska obuhvata na desetine manjih i većih jezera u središnjem delu zemlje… U kristalnoj vodi alpskih jezera nastalih otapanjem lednika, ogledaju se najlepši gradovi ove zemlje… A mi ćemo u ovoj jezerskoj regiji posetiti Lucern. U Ženevi ćemo uživati punim plućima, a ekskurziraćemo po njenoj okolini do sjajne rivijere Montre sa draguljima, poput Vevea i Lozane. Posetićemo i prelepi grad Bern, glavni grad Švajcarske.
detalj sa Alpa Lepota Alpa
1. DAN       NOVI SAD/BEOGRAD...      
Polazak iz Novog Sada i Beograda u ranim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. DAN              LIHTENŠTAJN/VADUC – CIRIH  
Prepodnevni prolazak kroz jezersku regiju Italije i ulazak u švajcarski kanton Tićino. Prolazak pokraj Lokarna i Lugana, i odlazak do KNEŽEVINE LIHTENŠTAJN u kojoj će se posetiti njen glavni grad VADUC. Dolazak u podnevnim satima. Kratka orijentaciona šetnja glavnom trgovačkom zonom grada i panoramski osvrt na Zamak Vaduc, zvaničnu rezidenciju kneževske porodice. Slobodno vreme (2 sata). Nastavak putovanja ka Cirihu. Smeštaj u hotel u regiji CIRIHA u predvečernjim satima. Noćenje.
csm schloss vaduz liechtenstein 1140x410 bbe92b25b5  vaduz011 
3. DAN              CIRIH – LUCERN – ŽENEVA    
Doručak. Napuštanje hotela do 9h. Odlazak do istorijskog centra CIRIHA i kraći obilazak grada uz razgledanje: skulptura Alfreda Ešera čuvenog švajcarskog bankara, Gradska kuća, Avgustiner ulica – živopisna pešačka zona u srcu Ciriha, Avgustinska crkva iz 13. veka, Železnička ulica – svetski poznata šoping zona, Frauminster crkva… Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, … Polazak iz Ciriha ka Ženevi u 14h. Kraća usputna poseta LUCERNU smeštenom na prelepom Firvaldštater jezeru. Kraća šetnja centrom grada uz razgledanje: Kur salon, Gradska kuća, crkva Hof, Kapelski most... Nastavak putovanja u 17h. Dolazak u regiju ŽENEVE oko 21h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.
Lucern  Ženeva 
4. DAN           LOZANA – MONTRE – VEVE - BERN  
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9h-22h). Odlazak do mondenske LOZANE smeštene na obali Lemanskog jezera. Kraći obilazak koji uključuje šetnju do gradske Katedrale izgrađene u 12. i 13. veku u romano-gotskom stilu, palate Rumine, ulice Bourg – glavna trgovačka zona grada… Slobodno vreme u luci d'Uši na Ženevskom jezeru gde se nalazi i znameniti Olimpijski muzej. Polazak iz Lozane u 13h. Odlazak do Rivijere Montre i poseta istoimenom gradiću MONTRE u kojem se svake godine održava jedan od najčuvenijih džez festivala na svetu. Slobodno vreme 1,5 sat. Odlazak do obližnjeg VEVEA, mesta u kojem je svoje poslednje godine života proveo Čarli Čaplin. Kraća foto pauza i nastavak putovanja do BERNA, glavnog grada Švajcarske. Po dolasku, sledi obilazak starog jezgra grada uz razgledanje: Katedrala sa tornjem visokim 101m, kuća Alberta Ajnštajna, Bundeshaus – Parlament, distrikt Mate – stari grad... Slobodno vreme do 20h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.
Bern  Ženevsko jezero, dvorac Šion 
5. DAN              ŽENEVA    
Doručak. Odjava iz hotela u 9.30h. Polazak u panoramski obilazak ŽENEVE, jednog od najelegantnijih gradova Evrope. Vožnja obalom Ženevskog jezera uz panoramski osvrt na vodoskok „Jet“, jedan od simbola grada, potom kraj Engleskog vrta, monumenta naciji „Helvecija“ i čuvenog cvetnog sata, i kraj ekskluzivnih hotela svetskog glasa („President Wilson“, „Beau Rivage“…). Panoramski osvrt na monument Brunsvik i ostrvo Ruso… Odlazak do kompleksa Ujedinjenih Nacija i čuvene „prelomljene stolice“. Kraći pešački obilazak starog grada sa katedralom Sv. Petra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ženeve ka Srbiji oko 20h. Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske.
6. DAN              ...NOVI SAD/BEOGRAD    
Dolazak u Novi Sad / Beograd u podnevnim časovima.
CENA ARANŽMANA + PAKET IZLETA za uplate u agenciji
255 € umesto 55 € samo 40 €
Navedena cena uključuje
 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“ - samoposluživanje) u hotelima sa 2** (1 noćenje u regiji Ciriha + 2 noćenja u regiji Ženeve)
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe
 • obilaske Vaduca, Ciriha, Lucerna i Ženeve prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
Navedena cena ne uključuje
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 6 € u din.protivvrednosti)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Eventualnu ulaznu taksu u zemlje EU – procedura dobijanja i cena ove takse do dana objavljivanja programa nisu poznati!
Navedena cena uključuje sledeći izlet:
 • Lozana – Montre – Veve – Bern, sa obilascima prema programu
U slučaju da izlet nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cena izleta za uplatu na licu mesta iznosi:


o Izlet sa obilascima Lozane, Montrea, Vevea i Berna, prema programu – 55 €
DOPLATE I POPUSTI:
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • Popust za treću osobu u 1/2+1 sobi – 5 €
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE
·  Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
·  Administrativnom zabranom na platu - 30% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20. 10. 2017.
·  Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, DINA
·  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2017., sa uvećanjem 7% po čeku.
·  NAPOMENE: molimo da minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj pasoša!
OPIS HOTELA:
HOTELI 2** iz hotelske grupacije „Accor“ (Ibis budget, Etap…) ili slični
Hoteli u kojima će grupa biti smeštena su po sadržajima osnovne, „budget“ kategorije i nude veoma skroman nivo usluga, bez nekog komfora! Hoteli u koje smeštamo grupe u regiji Ciriha nalaze se na maksimalno 20 km udaljenosti od grada, a u regiji Ženeve, najčešće smeštamo naše grupe u francuskom mestašću Aršan koje se nalazi nekih 20 km od Ženeve. Od sadržaja, hoteli poseduju recepciju sa malim lobijem, sefom na recepciji (uz doplatu), salonom za posluženje doručka („buffet“ – samoposluživanje; skroman i jednoličan doručak). Sobe su male, imaju samo osnovni inventar, TV, kupatilo sa tuš-WC (odliv, bez kabine), umivaonik se obično nalazi u samoj sobi. Pomoćni ležajevi u ovim hotelima su manjih dimenzija, obično u vidu poljskog ležaja na rasklapanje (žičana konstrukcija) ili fotelje na razvlačenje, te mogu bitnije ugroziti komfor treće osobe! Ne preporučujemo smeštaj u 1/2+1 sobe! Tačno ime hotela biće poznato 10 dana pre polaska na putovanje!
SASTAVNI DEO ARANŽMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU AGENCIJE (Posebne napomene su vezane za redosled sedenja u autobusu i mogućnosti doplate određenih sedišta, kao i za niz drugih elemenata bitnih za organizaciju putovanja i zadovoljstvo putnika! Pročitajte ih!)
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px