5 dana / 3 noćenja
31.05-04.06.2018.god
DNEVNA VOŽNJA
www.sommernachtskonzert.at/index_en.html
Svake godine Šenbrun u svoje barokne vrtove primi i do 100.000 posetilaca koji uživaju u koncertu letne noći Bečke filharmonije. Koncert je besplatan I održava se na otvorenom što za publiku čini poseban doživljaj
SNK 17 11
1.dan   Srbija-Beč
Polazak 31.05.2018. iz Kragujevca: 05:00; iz Beograda: 07:00; iz Novog Sada: 08:30
Sastanak grupe pola sat pre polaska na dogovorenom mestu. Dnevna vožnja preko Mađarske  sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Austriju u poslepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel I kraći odmor radi osveženja. Polazak na panoramsko razgledanje i orijentaciono upoznavanje centra grada autobusom duž čuvenog “Ring” bulevara i impresivnih zgrada koje se odlikuju istorijskim stilom koji je preovladavao za vreme vladavine cara Franca Jozefa: Opera, Muzej istorije umetnosti, carska palata Hofburg, Parlament, Rathaus – gradska kuća, Burg teatar i Univerzitet, gradski park u kome se nalazi spomenik Johanu Štrausu, palata Belvedere. Potom organizovni odlazak u Šenbrunu i uživanje u koncertu Bečke filharmonije koji se svake godine održava u prelepim vrtovima dvorca na veliko zadovoljstvo ljubitelja klasične muzike. Ulaz je besplatan. Noćenje.
2.dan   Beč i Bratislava
Doručak. Slobodno vreme za individualni program ili celodnevni fakultativni odlazak u Bratislavu glavni i najveći grad Slovačke. Na istočnoj obali Dunava nalazi se znamenito istorijsko jezgro grada, a na zapadnoj se smestio moderni deo grada Petržalka. Dve obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara, na kojem se nalazi NLO restoran na visini od 84 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Najpoznatji simbol grada je Bratislavski hrad, dvorac iz 15. veka koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, a danas se u njemu nalazi Vlada Slovačke. Gradom dominira i katedrala sv. Martina koja datira iz 14 veka i u kojoj su krunisani mađarski kraljevi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu i brojnim ugostiteljskim objektima koji garantuju dobru zabavu, pa zato i ne čudi da je to jedna od najposećenijih destinacija za dobar provod.
Posle dva sata fascinantne ture po Bratislavi predah pravimo uz ručak u jednoj od pivnica, gde ćete imati priliku da probate čuveno jelo od kolenica a sve to zaliveno najpoznatijim slovačkim pivom Zlaty Bažant. Povratak u Beč u kasnim poslepodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.
Šenbrun koncert letnje noći Vienna Philharmonic Summer Concer schloss schoenbrunn schonbrunn palace
3.dan   Beč
Posle doručka odlazak  u celodnevni obilazak Beča koji počinje od zgrade Ujedinjenih nacija i Pratera, jednog od najpoznatijih zabavnih parkova Evrope. Zatim šetnja kroz istorijsko jezgro grada: Hofburg, pešečka zona – ulice Graben i Kertner, u kojoj se nalazi čuvena katedrala Sv.Stefana. Obilasci nekih od muzeja: muzej Sisi, posvećen austrijskoj carici i supruzi Franca Jozefa, Elizabeti Mariji Amaliji. Carica Sisi je svakako ličnost čija životna priča zavređuje pažnju. U muzejskom kvartu je i muzej Arhitekture, Muzej istorije umetnosti, Leopolidov muzej, sa najvećom kolekcijom dela Egona Šilea i čuvenih bečkih modernista, Albertina... Potom odlazak u dvorac Belvedere gde se može videti impresivna kolekcija Austrijske umetnosti i jedno od najvrednijih dela Gustava Klimta – „Poljubac“, kao i ove jeseni aktuelnu izložbu “Od Monea do Pikasa“…  Tokom slobodnog vremena preporučujemo šetnju ovom prelepom carskom prestonicom gde u hotelu Grand možete da probate mramorni kolač „Gustav Klimt“, u poslastičarnicama Aida „kocke Gustava Klimta“ ili u poslastičarnici Gerstner „Klimtovu tortu“.
U poslepodnevnim satima odlazak do Dunavskog tornja  – najviše građevine Beča na čijem se vrhu nalazi rotirajući restoran iz kog se pruža veličanstven pogled na grad.
Uveče predlazemo odlazak u jednu od Bečkih opera – Bečku državnu operu gde možete pogledati Mocartovu Čarobnu frulu ili balet Žizela. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan   Beč – Grac - Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak dvorca Šenburn, letnje rezidencije Habzburgovaca u rokoko stilu, s divnim parkovima i autentično nameštenim dvorskim odajama. Polazak za Grac oko 13:00 časova. Po dolasku razgledanje grada: staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus...Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualno razgledanje, shopping i opuštanje u mnogobrojnim kafićima Graca. Predlažemo posetu fabrici čokolade Zotter, koja je pravi doživljaj jer uz put dok obilazite fabriku možete bezbrižno grickati po vašem izboru neku od prelepih čokolada ili popiti šolju tople šokolade koju ćete vi sami spremiti ili pak kupiti za poneti neku od fantastičnih čokolada raznih oblika i ukusa.
5.dan Srbija
Povratak za Srbiju vožnjom kroz Austriju i Mađarsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana PROMO cena
31.05. – 04.06.2018. 179€ 149
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate.
U CENU JE URAČUNATO:
·  prevoz udobnim turističkim autobusom
·  tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu sa 3*/4* u širem centru Beča
·  razgledanje Beča sa stručnim vodičem
·  troškove organizacije putovanja
U CENU NIJE URAČUNATO
·  doplata za 1/1 sobu cca 60.-EUR (na upit)
·  međ. zdravstveno osiguranje cca 4.- EUR (raspitati se u agenciji)
·  ulaznice za muzeje, galerije...
·  fakultativne izlete ·  (predstava opere u Državnoj i Narodnoj Operi - od 33€; izlet za Bratislavu - 15€, obilazak Šenbruna - 25€, Dunavpark - 12€, večera u Grincingu - 25€, poseta fabrici čokolade Zotter u Gracu - 20€)

Smeštaj
Hotel Europa House Wien 4* http://www.europahauswien.at/de/ smešten je na mirnoj lokaciji u parku površine 6 hektara, u zapadnom delu Beča, pored barokne Palate Miler-Ajhholf i Oranžerije. Udaljen je oko 30 minuta od centra grada. Ispred hotela je stajalište javnog prevoza br 49 koji vozi do Ringa.
PROGRAM KONCERTA:

Program

Gioacchino Rossini

Guillaume Tell: Overture: Finale

Giuseppe Verdi

La forza del destino: Overture

Giacomo Puccini

Tosca: “Vissi d’arte, vissi d’amore”

Pietro Mascagni

Cavalleria rusticana: Symphonic Interlude

Giuseppe Verdi

Aida

Triumphal March

Ballet Music

Pjotr Iljitsch Tschaikowsky

Swan Lake: Neapolitan Dance

Sergei Prokofjew

Romeo and Juliet – Suite No. 2 op. 64b, No. 1. Montagues and Capulets

Francesco Cilea

Adriana Lecouvreur: “Io son l’umile ancella”

Giacomo Puccini

Manon Lescaut: Intermezzo

Ruggero Leoncavallo

Pagliacci: “Stridono lassù”

 
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. PROGRAM RADJEN NA BAZI 45 PUTNIKA Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.


 
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com