ChristmasMarketsAustriaBavaria Vienna Hero01
1.dan Srbija-Beč
Sastanak grupe na novom turističkom parkingu u bloku 42 (preko puta „buvljaka“)u 08h. Dnevna vožnja preko Mađarske sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u Austriju u poslepodnevnim časovima. Vožnja i orijentaciono upoznavanje centra grada duž čuvenog “Ring” bulevara i impresivnih zgrada koje se odlikuju istorijskim stilom koji je preovladavao za vreme vladavine cara Franca Jozefa: Opera, Muzej istorije umetnosti, carska palata Hofburg, Parlament, Rathaus – gradska kuća, Burg teatar i Univerzitet, gradski park u kome se nalazi spomenik Johanu Štrausu, palata Belvedere. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2.dan  Beč
Posle doručka odlazak u celodnevni obilazak Beča koji počinje od zgrade Ujedinjenih nacija i Pratera, jednog od najpoznatijih zabavnih parkova Evrope. Zatim šetnja kroz istorijsko jezgro grada: Hofburg, pešečka zonaulice Graben i Kertner, u kojoj se nalazi čuvena katedrala Sv.Stefana. Obilasci nekih od muzeja: muzej Sisi, posvećen austrijskoj carici i supruzi Franca Jozefa, Elizabeti Mariji Amaliji. Carica Sisi je svakako ličnost čija životna priča zavređuje pažnju. U muzejskom kvartu je i muzej Arhitekture, Muzej istorije umetnosti, Leopolidov muzej, sa najvećom kolekcijom dela Egona Šilea i čuvenih bečkih modernista, Albertina... Potom odlazak u dvorac Belvedere gde se može videti impresivna kolekcija Austrijske umetnosti i jedno od najvrednijih dela Gustava Klimta – „Poljubac“, kao i ove jeseni aktuelnu izložbu “Sjaj i duh drezdenske galerije“ koja obuhvata dela Rembranta, Ticijana, Van Dajka… Tokom slobodnog vremena preporučujemo šetnju ovom prelepom carskom prestonicom gde u hotelu Grand možete da probate mramorni kolač „Gustav Klimt“, u poslastičarnicama Aida „kocke Gustava Klimta“ ili u poslastičarnici Gerstner „Klimtovu tortu“. I obavezna poseta božićnim marketima kojih ima više po celom Beču a koji obiluju veselom predbožićnom atmosferom gde se obično kupuju razni pokloni za Božić i Novu godinu. Najveći i najpoznatiji market je onaj na glavnom trgu Rathausplatz, zatim Božićno selo na trgu Marije Tereze, tu je i kulturni Božićni i Novogodišnji market ispred Šenbruna, zimska pijaca kod Pratera i mnogi drugi.
Uveče fakultativni odlazak u boemsku četvrt Grincing ili Gumpoldkirhen pitorskni gradić u blizini Beča poznat po dobrim vinima, na večeru uz tradicionalnu austrijsku muziku. Noćenje.
3.dan  Beč-Bratislava
Doručak. Slobodno vreme za individualni program ili celodnevni fakultativni odlazak do Bratislave. Posle jednočasovne vožnje dolazak u Bratislavu. Dve obale Dunava povezane su s nekoliko mostova, od kojih je najimpresivniji Novy most dug 430 metara, na kojem se nalazi NLO restoran na visini od 84 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Najpoznatji simbol grada je Bratislavski hrad, dvorac iz 15. veka koji se nalazi 100 metara iznad Dunava, a danas se u njemu nalazi Vlada Slovačke. Gradom dominira i katedrala sv. Martina koja datira iz 14 veka i u kojoj su krunisani mađarski kraljevi. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu i brojnim ugostiteljskim objektima koji garantuju dobru zabavu, pa zato i ne čudi da je to jedna od najposećenijih destinacija za dobar provod. Posle dva sata fascinantne ture po Bratislavi predah pravimo uz ručak u jednoj od pivnica, gde ćete imati priliku da probate čuveno jelo od kolenica a sve to zaliveno najpoznatijim slovačkim pivom Zlaty Bažant. Povratak u Beč u kasnim poslepodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan  Beč-Grac-Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak dvorca Šenburn, letnje rezidencije Habzburgovaca u rokoko stilu, s divnim parkovima i autentično nameštenim dvorskim odajama. Polazak za Grac oko 13:00 časova. Po dolasku razgledanje grada: staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesco-a, Landhaus, zgrada Opere, Glockenspiel, Katedrala, simboli grada – tvrđava Schlossberg sa satom-kulom Clock Tower-om i čuveno arhitektonsko zdanje Kunsthaus...Nakon obilaska grada slobodno vreme za individualno razgledanje, shopping i opuštanje u mnogobrojnim kafićima Graca. Predlažemo posetu fabrici čokolade Zotter, koja je pravi doživljaj jer uz put dok obilazite fabriku možete bezbrižno grickati po vašem izboru neku od prelepih čokolada ili popiti šolju tople šokolade koju ćete vi sami spremiti ili pak kupiti za poneti neku od fantastičnih čokolada raznih oblika i ukusa.
5.dan Beograd / Novi sad
Povratak za Srbiju vožnjom kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraće zaustavljanje putem radi odmora. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana Online cena
21.12. – 25.12.2017. 159€ 139€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate.

U CENU JE URAČUNATO:
·  prevoz udobnim turističkim autobusom
·  tri noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelusa 3*/4* u širem centru Beča
·  razgledanje Beča sa stručnim vodičem
·  troškove organizacije putovanja
U CENU NIJE URAČUNATO
·  doplata za 1/1 sobu cca 60.-EUR (na upit)
·  međ. zdravstveno osiguranje cca 4.- EUR (raspitati se u agenciji)
·  ulaznice za muzeje, galerije...
·  fakultativni izleti (Parndorf - 10€, pešačka tura po Beču u pratnji lokalnog vodiča - 10€, obilazak Šenbruna - 25€, Dunavpark - 12€, večera u Grincingu - 25€, izlet za Bratislavu - 25€, poseta fabrici čokolade Zotter, uz degustaciju, u Gracu - 20€)

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. PROGRAM RADJEN NA BAZI 45 PUTNIKA Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com