Skadar - Drač - Tirana - Kruja - Ardenica - Berat - Đirokastra - Saranda - Butrinit - Voskopoja - Korča
8 dana / 5 noćenja
14 - 21.10.2018.
 Albanija
1-2. Dan Beograd - Skadar - Drač (600 km)
Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u jutarnjim časovima u Skadar. Obilazak Skadra na Bojani, stari centar grada, tvrđava Rozafa... Sa ogromne i dobro očuvane tvrđave pruža se predivan pogled na grad i jezero. Nastavak putovanja za Drač, smeštaj u hotel i odmor. Razgledanje Drača: , jednog od najstarijih gradova Evrope. Osnovan je 627.g.b.c. i drugi je grad po veličini u Albaniji. Sa svojim kilometarski dugim plažama najatraktivnije je letovalište u Albaniji. Poseta antičkom amfiteatru iz II v.- najveći na Balkanu, poseta starom delu grada... Povratak u hotel. Noćenje.
3. Dan Drač - Tirana - Kruja - Drač (115 km)
Doručak. Polazak za Tiranu. Obilazak grada: Saborna crkva, Katolička katedrala, Etem begova džamija, Nacionalno-istorijski muzej, Skenderbegov trg. Nastavak putovanja za Kruju, jedan od najlepših gradova Albanije i rodno mesto jednog od najčuvenijih albanskih junaka Skender bega. Poseta Skenderbegovoj tvrđavi iz 6. veka u okviru koje se nalaze istorijski i etnografski muzeji. Odlazak do karakterističnog starog bazara gde se mogu naći ručno rađeni ćilimi, proizvodi od alabastera i mnoge druge rukotvorine. U popodnevnim časovima povratak u hotel u Draču. Slobodno vreme. Noćenje.
Tirana  skenderbeg skver tirana  tirana1 
4. Dan Drač - Ardenica - Berat - Đirokastra - Saranda (280km)
Rani doručak. Napuštanje hotela i polazak za Ardenicu, pravoslavni manastir iz 10. veka... Nastavak putovanja za Berat (pod zaštitom UNESCO-a). Grad je osnovan još u 4 v.b.c. i poznat je kao “grad sa 1000 prozora“. Videćete crkvu Svete Trojice, crkvu Svetog Arhanđela Mihaila, Nacionalni muzej Onufri - posvećen jednom od najčuvenijih fresko i ikonopisaca 16. veka, srednjovekovnu tvrđavu iz 13. veka koja je i danas naseljena pretežno pravoslavnim stanovništvom, kraljevsku džamiju... Nastavak putovanja za Đirokastru (pod zaštitom UNESCO-a), rodno mesto Envera Hodže. Nazivaju ga i “kameni grad“ jer je specifičan po kamenim kućama čiji su i krovovi od kamena. Obići ćete i dvorac Đirokastra koji dominira gradom. Za vreme komunističkog režima služio je i kao zatvor, a danas se tu održavaju festivali. Polazak za Sarandu, poznato letovalšte na jugu Albanije i jedno od najlepših letovališta na Jonskom moru, pretežno nastanjeno stanovništvom grčkog porekla. Ime Saranda na grčkom znači četrdeset, što simbolizuje četrdeset mučenika u Sevasteji, stradalih 320. godine kada je počelo gonjenje Hrišćana u vreme rimskog cara Licijana. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Drač  Kruja bazar  Berat Albanija 
5. Dan Saranda - Butrint - Saranda (60 km)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Butrint (pod zaštitom UNESCO-a). Grad se nalazi na jednom malom poluostrvu na slanom jezeru Pelodes, u gustom zelenilu. Sačuvane su građevine iz raznih perioda: helenistički bedemi sa tzv. lavljom kapijom, rimske terme, asklepion, svetilište Minerve, gimnazion... Zatim tu su i vizantijska bazilika, baptisterijum, vencijanska kula i tvrđava čuvenog zlikovca Ali Paše. Povratak u hotel. Slobodno popodne. Uveče fakultativno „Albansko veče“ sa večerom na tvrđavi Lekursi.
Ardenica manastir  Girokastra  Butrint krstionica 
6. Dan Saranda - Moskopolje - Korča 
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Moskopolje, drevni cincarski grad, koji se prvi put pominje u 13. veku, a svoj vrhunac doživeo je u 17. i 18. veku kada je bio kultrni i verski centar regiona. Oko 1730. godine osnovana je i prva štamparija u kojoj su štampane knjige na grčkom i cinarskom (prva gramatika cincarskog jezika, kao i četvorojezični rečnik (grčki-albanski-cincarski-bugarski)). Nakon obilaska Moskopolja polazak za Korču, jedan od najvažnijih kulturnih i ekonomskih centara Albanije, grad poznat po svojim tipičnim četvrtima sa niskim kućama i vilama, popločanih kaldrmom. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
7-8. dan Korča - Pogradec - Beograd (695km)
Doručak. Slobodno pre podne za šetnju i razgledanje Korče: Crkva Sv. Atanas, Džamija Iljaz Mirahori... Oko 15h polazak za Pogradec, predivno turističko mesto na albanskoj obali Ohridskog jezera. Okružen planinama sa jedne strane i jezerom sa druge, u gradu je očuvan veliki broj autentičnih kuća iz vremena pod turskom okupacijom. Oko 18h polazak za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Beograd/Novi Sad u prepodnevnim časovima.
 
Cena Aranžmana:  185€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese

Aranžman obuhvata:
- prevoz modernim turističkim autobusom
- 2 noćenja sa doručkom u Draču u hotelu 3*
- 2 noćenja sa doručkom u Sarandi u hotelu 3*
- razgledanja prema programu
- troškovi organizacije i vođstva puta
Aranžman ne obuhvata:
-doplata za 1/1 sobu: 60€
- fakultativni izleti: večera u nacionalnom restoranu u Sarandi 25€
- međunarodno zdravstveno osiguranje cca. 725 RSD
- ulaznice za kulturno - istorisjke spomenike cca. 15€
- individualne troškove putnika


Program je rađen na bazi minimum 45 putnika.
U slučaju manjeg broja (ali ne manjeg od 30), cena se uvećava za 10€
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com