Pasau - Regenzburg - Rotenburg - Hajdelberg - Koblenc - Trir - Bernkastel - Kues - dvorac Eltz - Vorms
7 dana – autobusom

U zapadnom delu, na ušću reke Mozel u Rajnu, nalazi se jedan od naromantičnijih gradova Nemačke, Koblenc. Okružuje ga slikoviti pejsaž koji čine planine srednje visine, zelene doline, simpatična sela, vinogradi i šume dok o njegovoj tradiciji i bogatstvu svedoče prelepe crkve i zamkovi, nekadašnji plemićki dvorci i kuće sa stilom.
Šarmantni Koblenc je magnet za više od dva miliona posetilaca godišnje. UNESCO je prepoznao lepotu ovog dela zemlje i uvrstio ga na spisak svetske baštine.
Pasau, Nemačka  Passau river town  
Polazak:      15.10.2018.   BEOGRAD 21:00h, NOVI SAD 22:30h kod Lokomotive (ukoliko ima 10 putnika)
Povratak:     21.10.2018.              

1-2.DAN     Beograd-Pasau
Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Pasau u podnevnim časovima. "Grad na 3 reke" - In, Ilz i Dunav, unikatan je upravo zbog tog prirodnog fenomena. Smeštaj u hotel. Kraći odmor. Razgledanje starog gradskog jezgra s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stefana u kojoj se nalaze najveće orgulje na svetu. Slobodno veče za šetnju i odmor. Noćenje.
3.DAN        Pasau-Regenzburg-Rotenburg-Hajdelberg
Doručak. Polazak za Regenzburg, koji se smatra najlepšim srednjevekovnim gradom Nemačke na rekama Regen i Dunav. Razgledanje starog gradskog jezgra koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a : katedrala sv. Petra, Gradska većnica, Kameni most, rimska vrata Porta Praetoria. Nastavak putovanja za Rotenburg. Ovaj srednjevekovni grad opseda na hiljade turista i zbog svog ambijenta važi za jedan od najromantičnijih gradova Nemačke. Razgledanje srednjovekovnog grada: Toppler zamak, kapija zamka, crkva Sv. Jakova, toranj Markus..Nastavak putovanja za Hajdelberg. Smeštaj u hotel u okolini Hajdelberga. Slobodno veče. Noćenje.
rothenburg on a sunny day  heidelberg brcke fluss stadt 
4.DAN        Hajdelberg-Koblenc
Doručak. Razgledanje Hajdelberga sa lokalnim vodičem: Stari Grad; Stari Most; crkva Svetog Duha (Heiliggeistkirche); Karlova Vrata; kuća viteza Sv. Đorđa (Zum Ritter Sankt Georg); dvorac Hajdelberg; Univerzitet u Hajdelbergu (Univerzitet Rupreht-Karl)... Polazak za Koblenc. Smeštaj u hotel u okolini Koblenca. Odlazak na razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Liebfrauenkirche, crkva iz 13. veka; crkva Sv. Kastora; palata (Residenzschloss); Nemački ugao (Deutsches Eck) sa velikom statuom Vilhelma I; dvorac Erenbrajtštajn... Slobodno popodne. Noćenje.
5.DAN        Koblenc-Eltz-Bernkastel-Kues-Trir-Koblenc
Doručak. Odlazak na poludnevni izlet. Vožnja dolinom reke Mozel, čiju lepotu je opisao latinski pesnik Auzonije u 4. veku n.e. u istoimenoj pesmi, i prolazak pored srednjovekovnih dvoraca koji se nalaze na njenoj obali. Poseta dvorcu Eltz iz 12.veka, jedan je od najlepših i najbolje očuvanih dvoraca u Nemačkoj. Ovaj prekrasni dvorac i dalje je nepoznat široj publici i posećuje ga manji broj turista nego druge nemačke dvorce.... Nastavak putovanja za Bernkastel-Kues, mali grad na reci Mosel, predstavlja centar uzgoja vina i vinove loze u centralnom Moselu, podregiji koja prati istoimenu reku. Obilazak grada Bernkastel-Kues. Nastavak putovanja za Trir, najstariji grad u Nemačkoj, na obali reke Mozel, kojeg je UNESCO uvrstio na listu svetske baštine. Trir je u Srednjem veku bio centar trirske nadbiskupije koja je kontrolisala zemlje od francuske granice do Rajne. Obilazak i razgledanje Trira: Crna Vrata (Porta Negra), najstarija očuvana rimska vrata severno od Alpa; rimski amfiteatar; Konstantinova bazilika; rimski most; trirska katedrala; crkva Naše Gospe... Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni program i šetnju jednim od najromantičnijih gradova Nemačke. Slobodno veče. Noćenje.
koblenz 818636 960 720  Eltz castle 
6-7.DAN     Koblenc-Vorms-Srbija
Doručak. Polazak za Vorms u Rajnskoj regiji, poznat po svojoj katedrali i kao grad koji se pominje u srednjevekovnom spisu Pesma o Nibelunzima iz 13.veka. Obilazak grada: Katedrala u Vormsu, izgrađena u 12.veku i jedna od najpoznatijih ranohrišćanskih katedrala posvećena Sv. Petru; crkva Sv. Pavla; crkva Sv. Martina; spomenik Martinu Luteru; sinagoga; jevrejsko groblje; muzej Nibelunga... Pauza za ručak i odmor. Polazak iz Vormsa u kasnim popodnevnim časovima. Noćna vožnja do Srbije sa usputnim pauzama prema potrebi. Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 285€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese
Aranžman obuhvata:
·       prevoz modernim turisičkim autobusima
·       1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Pasau
·       1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u okolini Hajdelberga
·       2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u okolini Koblenca
·       Izlet dolinom reke Mozel
·       Razgledanje gradova prema programu
·       Troškove organizacije i vođstva puta
Aranžman ne obuhvata:
·       Doplatu za 1/1 sobu 105€ (na upit)
·       Međunarodno zdravstveno osiguranje
·       Ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
·       Individualne troškove putnika
Rok za prijavu: do popune mesta.
Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika, u slučaju manjeg broja prijavljenih, ne manjeg od 30, doplata je 25€.
Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com