Postojna-Ankaran-Akvileja-Trst-Izola-Piran-Portorož
Izložba ‚‚Raskoš rimske Srbije‚‚ u Akvileji
18-21.05.2018.
DNEVNA VOŽNJA!!!

Izola
1.dan Beograd – Postojna – Ankaran
Polazak u 06:00 sa parginga SC. Dnevna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim kraćim pauzama radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Postojnu, gradić poznato po pećini Postojnskoj jami koju godišnje poseti milion turista. Fakultativna poseta pećini i Predjamskom dvorcu www.postojnska-jama.eu/hr/posjetite-nas/predjamski-dvorac/ . Na 9km od pećine nalazi se ovaj veličanstveni dvorac izgrađen u jednoj okomitoj steni pre 800 godina. Upisam je u Ginisovu knjigu rekorda kao največi pećinski grad na svetu. Nastavak putovanja prema Slovenačkoj rivijeri. Dolazak u Ankaran. Smeštaj u hotel. Slobodno veče. Noćenje.
Postojna - Podzemni svet galerija   detalj postojnska jama  Predjamski grad Predjama Castle 700 
2.dan Ankaran – Akvileja – Trst
Doručak. Fakultativni izlet u Akvileju i Trst. Polazak za Akvileju grad na severoistoku Italije, nekada jakom uporištu Rimske imperije u gde se održava izložba ’’Blago i carevi – raskoš rimske Srbije.’’ U plati Meizlik biće izloženi eksponati iz prvog do šestog veka, odnosno od ranog Rimskog carstva do Konstantina Velikog i perioda ranog hrišćanstva, pronađeni na tlu Srbije. Između ostalog moći će da se vide bronzani portreti imperatora Trajana i Konstantina Velikog, pozlaćene kacige s početka četvrtog veka i predmeti koji svedoče o religiji i verovanjima. Inače za arheološki lokalitet u Akvileji se smatra da je najveći rimski grad kojeg tek treba iskopati. Posle posete izložbi nastavak putovanja prema Trstu, gradu koji je do raspada Jugoslavije bio naš najdraži, najbolji, najpouzdaniji prozor u svet mode. Razgledanje Trsta i poseta pravoslavnoj crkvi Sv.Spiridona. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje ovog Italijanskog grada koji više liči na Beč nego na klasične italijanske gradove. Razlog je taj što je Trst veći deo svoje istorije pripadao Habsburškoj monarhiji. Ali dok ispijate svoj Aperol spritz u nekom od kafea bićete potpuno sigurni da ste ipak u Italiji. Povratak u hotel. Noćenje.
Aquileia4  lem Berkasovo 3. vek Muzej Vojvodine  foto 14 950x562 
3.dan Ankaran – Izola – Piran – Portorož
Posle doručka napuštanje hotela i polazak u obilazak Slovenačke rivijere. Izola, Piran, Portorož. Na 47 kilometara dugoj slovenačkoj obali smestili su se ekskluzivni hoteli, kockarnice, kampovi, lečilišta, vrhunske marine, srednjovekovni gradovi, međunarodna luka, golf tereni. Toplo more, ljubazni domaćini i odlična ponuda učiniće da se osećate odlično. Poseta uljari Lisjak u Kopru poznatoj po proizvodnji izuzetno kvalitetnog maslinovog ulja. . Posetićemo Izolu, prekrasno mestašce koje je nekad kako mu i sam naziv govori bilo ostrvo. Zatim Piran, najromantičniji grad na Rivijeri. Kažu da je Piran najslikaniji slovenački grad. On je živopisni spomenik srednjovekovne Istre sa vijugavim, tajanstvenim ulicama i venecijanskim šarmom. I naravno, obilazak završavamo Portorožom, najluksuznijem mestu verovatno na celom Jadranu. Na kraju predah ćemo napraviti na vidikovcu Forma Viva, odakle se pruža prekrasan pogled na zaliv i Sečovljenske solane. Forma Viva je park i muzej na otvorenom gde se može videti kolekcija kamenih skulptura pod vedrim nebom. U kasnim poslepodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja preko Slovenije i Hrvatske.
Piran  header izola  IMG 3042 obd 
4.dan Kragujevac / Beograd / Novi Sad
Dolazak u Srbiju u kasnim ponoćnim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana PROMO CENA
18. – 21.05.2018. 159€ 119
Navedena cena aranžmana uključuje:
·   prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
·   2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu „Adria-Ankaran hotel&resort http://www.adria-ankaran.si/en/
·   smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom
·   obilazak destinacija prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
·   usluge vodiča
·   organizacione troškove
Navedena cena aranžmana ne uključuje:
·   Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
·   Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3 € u din.protivvrednosti)
·   Ostale nepomenute usluge
·   Fakultativni izleti: Postojna (postojinska jama i Predjamski dvorac) – 30 € (minimum za realizaciju ovog programa je 20 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo u agenciji radi rezervacije grupe); Izlet za Akvileju i Trst (uključuje ulaznicu za izlozbu Rimska Srbija; Prijava u agenciji zbog najave grupe za izložbu) – 20 €; Razgledanje Kopra, Izole, Pirana i Portoroža sa lokalnim vodičem - 20€
·   Doplatu za jednokrevetnu sobu – 55 € (isključivo na upit)
·   Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 70 €
·   Obaveznu doplatu od 4 € ukupno za boravišnu-turističku taksu – PLAĆANJE U AGENCIJI!
·   Doplata za obe večere u hotelu u iznosu od 20 € - plaćanje u agenciji!
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE
·  Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
·  Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
·  U mesečnim ratama ČEKOVIMA GRAĐANA
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com