Polazak: 02. jul 2018.                                                                           
Povratak: 08. jul 2018.

006 Croisette SEMEC KELAGOPIAN
1. dan (14.oktobar 2017.) BEOGRAD – KAN (oko 1300 km).
Sastanak putnika na dogovorenom mestu u 17.30. Polazak autobusa u 18 sati. Prelazak srpsko - hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko-slovenačke granice kod Bregane. Nastavak putovanja do Kana sa kracim usputnim zadrzavanjima radi odmora.
2. dan (15.oktobar 2017.) KAN.
Dolazak u Kan. Razgledanje grada koji je vremenom postao najglamuroznije i najskuplje mesto na francuskoj obali. Međutim, Kan je mnogo više od filmskog festivala, tu su duge, raskošne, peskovite plaže, Kroazet
a (La Croisette), Stara luka, veličanstveni hoteli, prodavnice poznatih brendova poređane na poznatom šetalištu i gastronomski specijaliteti Azurne obale. Stari grad je skoncentrisan oko najstarijeg kvarta Le Suquet, koji čine uske, krivudave i strme uličice, prekrivene kaldrmom. Po uličicama su razbacani lokalni restorani, a na vrhu brda je sat-kula i crkva, odakle se pruža pogled na grad i zaliv. Dole, u dnu brda, smeštena je čuvena pijaca Marché Forville. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.
menton 3186120k  Monako  montecarlo 
3. dan (16.oktobar 2017.) KAN – MENTON - MONAKO / MONTE KARLO - KAN (oko 130 km).
Dorucak. Odlazak za Menton
- gradic koji jos od 1880. godine doprinosi slavi francuske rivijere i razvoju njenog turizma zahvaljujuci suptropskoj klimi, luksuznim mestima i lepim vilama. Kroz njega su prošle mnoge tadašnje slavne ličnosti, poput kraljice Eugenije, kralja Alberta I od Belgije, ruskog cara Aleksandra, britanske kraljice Viktorije i mnogih poznatih umetnika poput Rodina, kompozitora Franca Lista, pisca Blaska Ibaneza. Geografičar Elise Reklus je Mentonu dao ime “Biser Francuske”. Nastavak putovanja za Monako, jednu od najmanjih država na svetu, ali i grad-država sa najvećim procentom milionera koji žive u njoj. Dolazak u Monte Karlo, mesto luksuza i glamura. Slobodno se može reći da važi za glavni grad Monaka, iako ova država nema glavni grad. Monte Karlo važi za vodeću turističku destinaciju u Evropi. Nadaleko je poznat po kazinima, kockanju, luksuznim hotelima, glamuru, zbog čega ga rado posećuju i poznate i bogate ličnosti. Kompleks kazina sagrađen je krajem 19. veka, a u gradu se nalaze i opera, baletska dvorana, otmeni hoteli i klubovi. Povratak u Kan. Nocenje.
lavender field provence france  Aix en Provence  1336055343 648ed3d000 o 
4. dan (17.oktobar 2017.) KAN - ARL - AVINJON - EKS AN PROVANS - KAN (oko 500 km).
Dorucak. Celodnevni izlet autobusom za Arl, Avinjon i Eks an Provans. Arl je grad koji svoju tradiciju vuče još iz rimskog perioda, kada je zauzimao dosta važno mesto u carstvu. Vrhunac je doživeo u 5. i 6. veku kada je predstavljao sedište rimiskih careva u vojnim operacijama. U srednjem veku Arl je često menjao gospodare, a bio je i jako versko uporište. Posle Rima ovo je grad sa najviše rimskih spomenika od kojih je sedam UNESKO proglasio za Svetsku kulturnu baštinu, među kojima je i njegovo pozorište sa 2 500 mesta. Opasan kućama sa krovovima od crepa, ističu se najčuveniji gradski spomenici. Arena – Place Forum gde se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“, slikara koji je proveo deo života u Arlu i u tom gradu bio najproduktivniji tokom svog života, tu je npr. naslikao i svoju poznatu sliku „Suncokreti“. Razgledanje grada.Odlazak za Avinjon, grad koji se nalazi u Provansi, na istočnoj obali reke Rone. Tokom rimske vladavine Avinjon je bio jedan od najrazvijenijih centara ove oblasti. Rimljani su grad napustili početkom petog veka i prepustili ga varvarskim invazijama koje su trajale nekoliko vekova. Nakon toga Avinjon je često menjao svoje gospodare, da bi na kraju postao središte papske vlasti. U rukama papa Avinjon je ostao sve do 1791. godine, kada je u talasu Francuske
revolucije konačno vraćen matičnoj državi. Avinjon je grad sa dugom istorijom, i veoma bogatim kulturnim nasleđem. Ovo je grad spomenika, starih zdanja, i brojnih muzeja. U starom delu grada, koji je okružen gradskim zidinama, nalaze se srednjovekovne kuće. Tu se nalaze gotička Papska katedrala iz 14. veka i most Sv. Benezea, koji su pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada. Nastavak puta za Eks an Provansu – istorijsku prestonicu Provanse, grad za koji se često govori da predstavlja grad fontana. Među poznatijima su "Fontana četiri delfina", izgrađena 1667. fontana "Dobri kralj" iz 19. veka i velika fontana Rotonda izgrađena 1860. Eks an Provansu je rodno mesto slavnog slikara Pola Sezana. Povratak. Noćenje.
FR Nizza Promenade des Anglais  antibes tour 
5. dan (18.oktobar 2017.) KAN – GRAS - ANTIB – NICA - KAN (oko 60 km).
Dorucak. Odlazak autobusom do Grasa
- malo mesto koje i danas važi za francusku ali i svetsku prestonicu parfema. U ovom mestu nalazi se nekoliko pogona u kojima se osmišljavaju i prave mirisi najčuvenijih francuskih brendova parfema. Obilazak zdanja, istorijat parfema, „fabrike“ i razgledanje kompletnog procesa dobijanja kako parfema, tako i sapuna. Nastavak puta do Antiba grada koji je dugo bio jedini veći grad između Marseja i Italije, ali i jedini zaštićen zidinama zahvaljujući kojima je uspeo da sačuva istorijske građevine iz različitih perioda. Stari centar grada je star 2400 godina i oko njega je izrastao danasnji moderni turisticki deo, u nekadašnjoj tvrđavi danas su smešteni Muzej moderne umetnosti, Muzej istorije i arheologije, i Muzej tradicionalnih zanata i lokalne kulture. Odlazak do Nice - drugi grad po popularnosti i posećenosti u Francuskoj, posle Pariza. Takođe je drugi po veličini francuski grad na mediteranskoj obali. Njenoj popularnosti doprinosti izuzetno blagotvorna klima, duga istorija naselja koja se proteže čak do praistorije, a u moderno vreme puno gradskih atrakcija. Dobar provod i umetnički šarm koji su u Nicu doveli Šagal, Matiz i drugi poznati francuski umetnici. Ovo je centar francuske rivijere, poznat po Šetalištu Engleza, prelepoj obali i blagotvornom suncu. Povratak . Nocenje.
6. dan (19.oktobar 2017.) KANBEOGRAD (oko 1300 km).
Doručak. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Sobe treba napustiti u 11 sati. Polazak za Beograd oko 18 sati. Vožnja kroz Francusku, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
7. dan (20.oktobar 2017.) BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana
31.05. – 04.06.2018. 279€
INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “AZURNA OBALA I PROVANSA”:
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz turističkim autobusom (klima, video i audio uredjaji, mikrofon) na naznačenim relacijama, smeštaj grupe u hotelu apartmanskog tipa na bazi četiri noćenja sa doruckom (dorucak- samousluzivanje), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča, kao i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: putno zdravstveno medjunarodno osiguranje, ulaznice za kulturno-istorijske objekte koje nisu obuhvacene cenom putovanja.  
USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama
Kreditima poslovnih banaka
Čekovima gradjana:
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
- Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u agenciji. Doplata za 1/1 sobu iznosi
100 evra.
- Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
OPŠTE NAPOMENE
- Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.
                                                                                                                                                                                                                                                              - Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.                
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com