English French German Italian Russian Spanish
TEHERAN-ŠIRAZ-PERSEPOLIS-JAZD-ISFAHAN
9 DANA – AVION / AUTOBUS
28.04. - 06.05.2017.
     
                         
eram garden shiraz iran
1-2.DAN Beograd | Istanbul | Teheran
Okupljanje putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 20:20h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 23:05h. Nastavak putovanja letom za Teheran u 01:20h. Noćni let. Sletanje u Teheran 06:00h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Odmor u jutarnjim časovima. Razgledanje Teherana: Golestan palata, Šahova džamija, teheranski bazar… Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Poseta nacionalnom Muzeju. Povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN Teheran | Širaz
Doručak. Jutarnji let za Širaz. Razgledanje Širaza: Pre podne obilazak Naranjesten muzeja i Roze džamije. Posle ručka u lokalnom restoranu i kraćeg odmora, obilazak Citadele Karim Kan, Vakil kupatilo i Bazara. Uveče poseta Hafezu. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Theran  Teheran 
4.DAN Širaz | Persepolis | Širaz
Doručak. Celodnevni izlet za Persepolis, prestonice moćnog Persijskog carstva. Razgledanje ostataka nekadašnje palate, čiju je gradnju započeo Darije Veliki, nastavili njegovi naslednici, a koju je srušio Aleksandar Makedonski. Obilazak i prelepih reljefa na stenama koji ukrašavaju gorbnice Ahamenidskih kraljeva u obližnjim mestima Naqsh-i Rostam. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Putovanje nazad u Širaz. Noćenje..
5.DAN Širaz | Jazd
Doručak. Napuštanje hotela i rano jutarnji polazak za Jazd, sa usputnim razgledanjem Pasargada. Od nekadašnje prestonice Persijskog carstva pre Persepolisa, ostale su iskopine – grobnica Kira Velikog, osnivača persijskog carstva i dinastije. Usputna pauza za ručak .. Po dolasku u Jazd, razgledanje grada koji se ubraja među najstarije na svetu. Stari grad je uvršten u svetsku kulturnu baštinu od strane UNESCO-a, smatra se centrom zoroastrijanske religije – džamija Jami iz XIV veka, Davflatabad vrtovi, Zoroastrijanski hram vatre, Kule Tišine… Smeštaj u hotel. Noćenje.
ruins of persepolis   iran  
6.DAN Jazd | Isfahan
Doručak. Vožnja prema Isfahanu. Smeštaj u hotel i kraći odmor. Razgledanje Isfahana, prestonice Safavidske Persije – jedan od najlepših gradova Irana: Chehel Sutun palata i Jermenska četvrt sa katedralom Vank. U večernjim časovima poseta Khaju most, Sio-Se Pol. Noćenje.
7.DAN Isfahan
Doručak. Razgledanje spomenika okruženju širokog trga Naqsh-i Jahan sa paviljonom Ali Qapu-a, šeik Lutfolahova džamija i bazaar. U večernjim časovima odlazak na vidikovac Soffeh. Povratak u hotel. Noćenje.
Iran Square Isfahan Naghshe Jahan
8-9.DAN Isfahan | Teheran | Istanbul | Beograd

Doručak. Slobodno vreme za individualno razgledanje jednog od najlepših gradova Irana. U popodnevnim časovima, polazak za Teheran i direktna vožnja na aerodrom. Noćni let za Istanbul u 03:00h. Sletanje u Istanbul predviđeno u 04:55h. Nastavak putovanja letom za Beograd u 07:40h. Sletanje na aerodrom u Beogradu u 08:20h.


CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1195€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Societe Generale banke
RANI BUKING -70€
Rok za prijavu: 25.02.2017. Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika

Aranžman obuhvata:
– avionski prevoz Beograd-Lisabon i Porto-Beograd sa presedanjima
– transfer aerodrom-hotel-aerodrom
– autobuski prevoz Lisabon-Porto
– 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* u Lisabonu
– 2 noćenja sa doručkom (švedski sto) u hotelu 3* u Portu
– razgledanje Lisabona, Porta, Alkobase, Batalje i Koimbre sa vodičem
– troškove organizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata:
– aerodromsku taksu cca. 175€ (podložna promeni)
– doplatu za 1/1 sobu 125€ (na upit)
– međunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativno (min 15 osoba):

– večera u nacionalnom restoranu uz fado muziku u Lisabonu 45€
– izlet: Sintra, Kabo de Roka, Kaškaiš, Eštoril (sa ulaznicom) 65€
– ulaznice za kulturno-istorijske znamenitosti
– individualne troškove putnika

PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.
Napomene:
Za žene su obavezne marame na glavama tokom celog dana, kao i duže suknje ili tunike sa dugim rukavima; za muškarce nisu dozvoljene kratke pantalone, a strogo je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola.

PUTNICI KOJI U PASOŠU IMAJU IZRAELSKI PEČAT, NE MOGU UĆI U IRAN.
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.

Napomena: CENA JE ISTAKNUTA U EVRIMA I RAĐENA JE PREMA ODNOSU 1 USD = 0.88 EUR. UKOLIKO DOĐE DO PROMENE KURSA DOLARA PREMA EVRU, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO PROMENE CENE ARANŽMANA ZA ODGOVARAJUĆI IZNOS.
Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px