English French German Italian Russian Spanish
Plaža Varadero
1. dan BEOGRAD.
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 22.50 sati.
2. dan BEOGRAD – MOSKVA - HAVANA. Let za Moskvu (SU 2093) u 00.50 sati. Sletanje u Moskvu u 04.35. Nastavak putovanja za Havanu (SU 150) u 07.10 sati. Sletanje u Havanu u 12.35 sati po lokalnom vremenu. Kuba je najveći karipsko ostrvo, smešteno između Karipskog mora i Atlanskog okeana, južno od Floride. Zemlja poznata po Fidelu Kastru, dugogodišnjem predsedniku i revolucionaru. Kuba, čije originalne cigare i rum čine tek mali deo njenog mističnog mozaika. Latino ritam, pikantna kuhinja i rajske plaže prikazuju ovo karipsko ostrvo u najepšem sjaju. "Ovo je najlepša zemlja koju je ljudsko oko ikada videlo" zapisao je Cristofor Colombo u svom dnevniku. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Cuba Havana Alamy xlarge.png  cuba  Havana 1 
3. dan HAVANA. Doručak. Razgledanje Havane, najvećeg grada na karipskom ostrvu, političko, kulturno i ekonomsko središte Kube. Stari deo grada, La Habana Vieja, najbolje je očuvan španski kolonijalni kompleks na celom američkom području, a 1982. godine proglašen je svetskom baštinom pod zaštitom UNESCO-a. Mnoge stare zgrade pretvorene su u muzeje. Jedan pesnik je Havanu nazvao "hermosa dama", što na španskom znači "očaravajuća dama", a ona to izistinski i jeste. Havana je poput stare ponosne dame naborana lica, koja više nema snage za šminkanje, ali pravilne crte odaju da je nekada bila prekrasna devojka, najlepša u gradu. Njeni stanovnici daju joj dušu i govore svakoj pridošlici da Havana još dugo ne namerava umreti. Havana je grad koji odiše prošlim vremenima, uzbudljivim noćnim životom te srdačnim stanovnicima. Havana održava kulturnu vezu sa svim što je ovu zemlju učinilo revolucionarnom ikonom. Havana je bogata istorijskim znamenitostima koje govore o mešavinama raznih kultura i uticaja. Novi deo grada predstavlja modernu metropolu s trgovima, savremenom arhitekturom, brojnim ekskluzivnim hotelima, egzotičnim klubovima i barovima, a iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Ukoliko krenete sporednim ulicama, sigurno ćete pomisliti da ste zalutali u prošlost, u dobre stare pedesete godine, jer ćete naići na stare glomazne oldtajmere – automobile živih boja. Palacio de los Capitanes Generales na Plaza de Armas je još jedna upečatljiva zgrada koju ćete videti u Havani, sa svojim redovima arkada i idiličnim unutrašnjim dvorištem. U središtu ovog zelenog prostora, nalazi se kip Cristofora Columba od belog mermera, a sama zgrada je novi dom Gradskom muzeju. Plaza de la Catedral je mesto na kojem se nalazi gradska katedrala San Cristobal, a ujedno je trg gde se nećete moći nadiviti pogledu na slikovitu fasadu katedrale. Slobodno vreme. Noćenje.
Think Cuba CocoTaxi 153129471 ArtMarie copy  Kuba sladak zivot  Hemingvejeva bista u njegovom omiljenom baru La Floridita 
4. dan HAVANA /PINAR DEL RIO – VINALES/. Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do doline Vinales, središta industrije cigara na Kubi, gde ćete steći uvid u možda najpoznatiji kubanski proizvod. Na mnogim plantažama duvana se i danas koriste tradicionalne poljoprivredne tehnike uzgoja. Upravo zbog tih tradicija i jedinstvenog planinskog krajolika koji okružuje plantaže, ovo područje se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje doline je obvezno ako ste ljubitelj jedinstvene kulturne baštine, a ako želite naučiti još nešto o ovoj popularnoj industriji, nakon obilaska plantaža uputite se u fabrike cigara u obližnji gradić Pinar del Rio. Povratak u Havanu. Noćenje.
Vinales dolina  Stara hacijenda de Pedro Iznaga  Mural De La Prehistoria nacionalni park De Viales 
5. dan HAVANA - FINCA VIGIA - KOHIMAR - VARADERO. Doručak. Odlazak za Finka Vigiu i Kohimar. U konstantnom traganju za uzbuđenjima i inspiracijom Ernest Hemingvej obišao je veći deo sveta, od svih mesta koja je tokom svog života posetio i u njima boravio, najduže je živeo u Havani, odnosno u vili "La Finka Vihija", nedaleko od kubanskog glavnog grada. Mada je u Havanu i ranije dolazio nekoliko puta, Hemingvej je ovaj grad istinski upoznao tek 1932. kada je brodom doplovio iz Ki Vesta. Došao je zbog sportskog ribolova, ali su ga privukli opušten način života i izuzetna gostoljubivost stanovništva, pa se u Havanu trajno preselio 1939. i u njoj živeo sve do 1960. godine. Hemingvej je očigledno do te mere zavoleo Kubu, Havanu i njene stanovnike da je kupio prelepo imanje, "La Finka", udaljeno samo dvadesetak minuta vožnje od kubanske prestonice. To je prelepa kolonijalna građevina, okružena bujnim zelenilom, sa malom, četvrtastom, stubovima oivičenom terasom, okružena palmama uz pogled na morsku pučinu. Za Kubance je ovo mesto pravo svetilište i svakoga dana, preko cele godine, poseti ga 150 poklonika Ernesta Hemingveja i njegovih dela. Sve je onako kako je bilo kada je Papa, kako su Kubanci zvali Hemingveja, ovde živeo i pisao. U neposrednoj blizini njegovog imanja nalazi se marina Barlovento i iz nje je svojom jahtom "Pilar" vrlo često isplovljavao. Stanovništvo obližnjeg ribarskog mesta Kohimar i danas s ponosom tvrde da je tokom jedne takve plovidbe Papa doplovio u njihovo mestašce i upoznao lokalnog ribara Gregorija Fuentea koji mu je poslužio kao inspiracija za glavni lik u romanu "Starac i more" za koji je osvojio Pulicerovu, a kasnije i Nobelovu nagradu. U znak sećanja i zahvalnosti Ernestu Hemingveju koji je prilikom dodele Nobelove nagrade izjavio da ta nagrada, koliko i njemu, pripada Kubi i kubanskom narodu, odnosno stanovnicima Kohimara, lokalni ribari su godinu dana posle njegove smrti u svom malom mestu podigli spomenik slavnom piscu. Nastavak putovanja za Varadero, najekskluzivnije letovalište na severnoj obali Kube, nalazi se na poluostrvu Hicachos, 140 kilometara istočno od Havane. Varadero je pre svega poznat po 20 kilometara dugoj beloj peščanoj plaži iz snova koja vas ne može ostaviti ravnodušnima. Prirodne lepote Varadera obogaćene su brojnim pećinama, stenama i lagunama. Zanimljiva prirodna okruženja na poluostrvu, kao i niz kulturnih, istorijskih i ekoloških znamenitosti, nalaze se u blizini gradova Matanzas i Cardenas. U Varaderu možete kompletan dan ispuniti raznim aktivnostima kao što su sportovi na vodi, obilazak pećina ili šetnja do najlepšeg parka na poluotoku – Rio Canimar. Smeštaj u hotel. Noćenje.
cuba handpicked varadero beach 2000 1  varadero beach in cuba  varadero kuba  
6. dan VARADERO . Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
7. dan VARADERO. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
8. dan VARADERO. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
9. dan VARADERO. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
10. dan VARADERO. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
11. dan VARADERO. Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Noćenje.
12. dan HAVANA – MOSKVA. Doručak. Transfer na aerodrom. Let za Moskvu (SU 151) u 14.25 sati.
13. dan MOSKVA – BEOGRAD. Sletanje u Moskvu u 09.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (SU 2090) u 10.25. Sletanje u Beograd u 12.25 sati.
 
CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.599€
u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese
(ograničen broj mesta)

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”:
 
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Havani u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (samousluživanje - izbor više jela) i smeštaj u Varaderu u hotelu sa 4* na bazi 7 polupansiona (samousluživanje – izbor više jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.    
 
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: aerodromske takse (oko 336 evra), u Beogradu, Moskvi i Havani, (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji), ulaznice za kulturno istorijske spomenike, fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.
 
USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama: kreditnim karticama Banca INTESA na 6 rata bez kamate
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U tom slučaju agencija će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
Čekovima gradjana:
- 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
- 50 % od ukupne cene putovanja putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana a najkasnije
20 dana pre polaska na putovanje sa datumima dospeca svakog narednog meseca.
SMEŠTAJ
Hotel u Havani kategorije tri zvezdice poput hotela „Comodoro”
Hotel u Varaderu kategorije četiri zvezdice poput hotela „Tuxpan”
Organizator putovanja zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.
 
FAKULTATIVNI IZLETI
- Celodnevni izlet autobusom za Pinar del Rio-Vinales. Cena 99 evra.
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 - 642.
- Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
OPŠTE NAPOMENE
- Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
- U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade.              
- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.


Pin It

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
crete baner text

rodos avio baner text
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px