PUTEVIMA VINA I KULTURE
– VINSKA I TURISTIČKA TURA-
SVE UKLJUČENO!
PUN PANSION-VINARIJE-ULAZNICE

11.11. – 18.11.2017.

Armenia

1/2. dan  14/15.10.2017.   Beograd – Jerevan – Muzej Cicernkaberd – Fabrika konjaka i vina NOY
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Jerevan u 15:20h sa presedanjem u Beču. Sletanje u Beč u 16:35h. Nastavak leta za Jerevan u 22:20h. Dolazak u Jerevan u 03:35h, po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe. Doručak.  Odmor. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Jermenije čija istorija datira od 8.v.p.n.e. Jerevan je danas izuzetno moderan grad sa mnoštvom visokih zgrada, kafića  restorana… Predstavlja spoj duge, bogate istorije i modernog načina života. Razgledanje grada: Opera, Trg republike most Kievian, Predsednička palata, Akademija nauka, Parlament… Obilazak Muzeja genocida Cicernkaberd – posvećen jermenskim žtvama iz 1915.godine stradalim od strane Otomanskog carstva. Muzej je skoro u potpunosti pod zemljom, na dva sprata sa ukupnom površinom od ​​2000 m². Nedaleko od muzeja je mesto gde su strani državnici zasadili drveće u znak sećanja na žrtve genocida. Ručak. Obilazak fabrike konjaka i vina Noy. Večera. Noćenje.
The colours of Armenia  garni temple  sevan2 
3.dan 16.10.2017.    Jerevan – Hor Virap – Noravank – Vinarija Areni – Jerevan
Doručak. Polazak za Hor Virap (Duboka jama) jedan od najpoznatijih manastira jermenske apostolske crkve. Nalazi se na planini Ararat, blizu granice sa Turskom. Poznat je po lokaciji odakle se pruža predivan pogled na masiv biblijske planine Ararat gde se Nojeva barka posle velikog potopa zaustavila. Manastir je usko povezan sa prihvatanjem hrišćanstva u Jermeniji i postao je veliki religiozni centar zahvaljujući Sv. Grigoriju Prosvetitelju koji je u njemu bio utamničen 15 godina po naredbi paganskog jermenskog kralja Tridata III. Po predanju, nakon što je sveca zatvorio, Tridat III Veliki gubi razum, a njegova sestra sanja snove u kojima joj anđeo govori da samo zatvorenik može izlečiti njenog brata. U poslednjem trenutku kralj je poslušao sestru i naložio da se Sv. Grigorije oslobodi. Kao što je san predvideo, svetac je izlečio kralja, a on hrišćanstvo proglasio za glavnu državnu religiju. Potom se obilazi manastirski kompleks Noravank iz 13-og veka, koji se nalazi na obronku predivne krivudave klisure. Ručak. Nastavak putovanja do vinarije Areni i degustacija jermenskih vina. Povratak u Jerevan. Večera u taverni uz muzički program. Noćenje
4.dan 17.10.2017.     Jerevan – Institut Mantedarant –  
Doručak. Obilazak Matendarana, instituta drevnih rukopisa najvećeg te vrste na svetu. Institut je dobio ime u čast jermenskog prosvetitelja i lingviste Mesropa Maštoca, tvorca savremenog jermenskog pisma. Odlazak do manastirskog kompleksa Gegard, koji se sastoji od niza objekata, crkava i pećinskih hramova uvrštenih na UNESCO-vu listu kulturne baštine. Naziv manastira u prevodu znači koplje, potiče iz 13.veka kada je tu preneto koplje za koje se verovalo da je njime proboden Hrist. Nastavak putovanja do paganskog hrama Garni, koji je očigledan primer helenističke kulture na teritoriji Jermenije, lociran u dubokom kanjonu reke Azat. Na podu su sačuvani mozaici iz tog vremena, kao i ostaci palate (2.vek p.n.e.). Ručak. Povratak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Mount Ararat and the Yerevan skyline in spring from the Cascade  kaskad  Cascade 
5.dan 18.10.2017.     Jerevan – Noraduz – Sevan – Sevanavank – Vinarija Ijevan – Jerevan
Doručak. Obilazak groblja Noraduz, poznat po Hačkaru- kamenim pločama sa uklesanim krstom- karakterističnim za jermensku hrišćansku umetnost. Nastavak putovanja do najvećeg jezera Jermenije i Kavkaza- Sevan, u koje se uliva 28 reka, a samo jedna ističe iz njega. Ručak na jezeru. Obilazak pitoresknog manastirskog kompleksa Sevanavank koji se nalazi na poluostrvu na severozapadnoj obali jezera Sevan, nedaleko od grada Sevan. Odlazak do jedne od najstarijih vinarijja Ijevan uz degustaciju. Povratak u Jerevan. Večera. Noćenje.
6.dan 19.10.2017    Jerevan – Ošakan – Saghmosavank – Vinarija Armenia – Jerevan
Doručak. Odlazak u selo Ošakan, gde se nalazi crkva i spomenik Mesrop-a Maštoca. Obilazak srednjovekovnog manastira Sagmosavank. Ručak. Poseta vinariji Armenia uz degustacija vina, punog tela, kompleksne arome crvenog i crnog voća sa predivnm začinskim notama u završnici. Povratak u Jerevan. Večera. Noćenje.
armenia zvartnots  lake sevan armenia  echmiazdin 
7.dan  20.10. 2017 Jerevan – Ečmiadzin – Zvartnoc – Podrum vina Marán – Jerevan
Doručak. Polazak za Ečmiadzin – duhovni centar i srce hrišćanstva na Kavkazu, jedna od drevnih prestonica Jermenije, sada sedište jermenske Apostolske crkve i njenog poglavara-katolikosa. Naziv grada u prevodu znači “spušanje jedinog rođenog sina”. Obilazak crkve Sv.Ripsime jedne od najstarijih opstalih crkava u Jermeniji (6.vek) i obilazak Ečmijadzinske katedrale – jedna od najstarijih na svetu. Izgrađena je 301-303, kada je Jermenija bila jedina država koja je prihvatila hrišćanstvo kao državnu religiju. Po legendi, Isus se na ovom mestu spustio sa nebesa i ukazao na mesto gde treba da bude izgrađena crkva. Crkve i manastirski kompleks Ečmiadzina su pod zaštitom UNESCO-a od 2000.godine, kao i lokalitet Zvartnoc. U nastavku obilazak Zvartnoca, arheološkog lokaliteta – ostaci hrama građenog u 7.veku, koji je oštećen u snažnom zemljotresu u 10.veku. Ručak. Povratak u Jerevan, a potom sledi poseta vinskom podrumu iz 19-og veka Marán. Povratak u Jerevan. Večera u autentičnom jermenskom restoranu Tospia uz muzički program.  Noćenje.
8.dan 21.10.2017   Jerevan – Beograd
Transfer do aerodroma 2 sata pre poletanja u ranim jutarnjim časovima. Let za Beograd u 04.25h sa presedanjem u Beču. Sletanje u Beč u 06:10h. Nastavak leta za Beograd u 13:05. Dolazak u Beograd u 14:10h.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 695

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa
Mogućnost plaćanja na 6 rata (jun-novembar)

Aranžman obuhvata:
– avionski prevoz Beograd – Jerevan – Beograd
– prevoz autobusom turističke klase prema programu
– 6 noćenja sa doručkom u hotelu 4* Ani Plaza u Jerevanu http://anihotel.com/#home
– ručak i večera prema programu
– razgledanje gradova prema programu sa lokalnim vodičem
– ulaznice za muzeje prema programu
– obilazak vinarija i degustacija vina prema programu
– troškove organizacije i vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
– aerodromske takse cca 161€ (podložne promeni)
– doplata za 1/1 sobu 250€ (na upit)
– međunarodno putno osiguranje
– Jermenska viza – dobija se na graničnom prelazu i iznosi cca 6€ (boravak do 21 dan)
– ulaznice koje nisu predviđene programom
– individualne troškove


PRILIKOM UPLATE REZERVACIJE PUTNICI SU U OBAVEZI DA DOSTAVE KOPIJU PRVE STRANE VAŽEĆEG PASOŠA. U SUPROTNOM, AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST AKO SE AVIO-KARTE ODŠTAMPAJU SA POGREŠNIM IMENIMA, DOK PUTNICI SNOSE TROŠKOVE ŠTAMPANJA NOVIH KARATA.

Rok za prijavu:  15.10.2017. ili do popune mesta
Program je rađen na bazi od minimum 15 putnika. 

Organizator zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenjih putnika i slično izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja agencije organizatora, koji su u skladu sa Zakonom o turizmu.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com