sri lanka beaches srilanka shutterstock 240373141 optimised
1.
dan (8.novembar 2017.) BEOGRAD – ISTANBUL. Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla” u 18.15 sati. Let za Istanbul (TK 1084) u 20.15 sati.
2. dan (9.novembar 2017.) ISTANBUL - KOLOMBO - KANDALAMA. Sletanje u Istanbul u 00.10. Let za Kolombo (TK 730) u 02.05 sati. Sletanje u Kolombo u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
shutterstock 257233549 colombo sri lanka
3. dan (10.novembar 2017.) KANDALAMA – SIGIRJA - /POLONARUVA / - KANDALAMA. Doručak. Odlazak za Sigiriju – Poznat pod nazivom „Lavlji grad“ zbog velike statue lava koja se nalazila na samom ulazu grada, od koje su danas ostale samo šape. Stepenicama se stiže do Lavlje stene na kojoj je kralj Kasyapa u 5. veku sagradio tvrđavu. Impozantna stena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke. Razgledanje prekrasnih fresaka uklesanih u stenu kao i ostataka palate kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svetskim čudom. Podnožje stene je okruženo odbrambenim jarkom, zidom kao i uključujući i poznate vodene vrtove. Posle podne fakultativni odlazak za Polonaruvu, grada pod zaštitom UNESCO-a., nekadašnje prestonice. Veliki politički, ekonomski, socijalni i kulturni procvet država je dostigla u ovom periodu o čemu svedoče ostaci mnogobrojnih građevina. Razgledanje brojnih palata, hramova, parkova. Najlepše znamenitosti su Vatadage, Thuparama i Gal Vihara gde se nalaze 4 prekrasne statue Bude u stojećem, ležećem i sedećem položaju isklesane u steni. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
sri lanka banyan sigiriya rock  polonnaruwa2 
4. dan (11.novembar 2017.) KANDALAMA - DAMBULA MATALE – KENDI. Dorucak. Odlazak za u Dambulu. Razgledanje hramova koji su na listi UNESCO-a. Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i tavanica, predstavlja najveću oslikanu površinu hrama na svetu. Sadrže preko 130 statua Bude, od kojih je najveća kolosalna statua Bude raspona 14 metara. Pored Bude unutar pećina su pronađene statue drugih bogova i kraljeva. Nastavak za Kandi, u toku puta poseta Matali, sa zaustavljanjem u vrtu egzotičnih začina. Nastavak puta za Kendi. Po dolasku razgledanje trećeg kraljevskog grada u brdima, poslednja prestonicu kraljeva Šri Lanke. Grad se nalazi na 500m nadmorske visine, okružen brežuljcima u dolini uz reku Mahaveli, sa prosečnom godišnjom temperaturom od 24C. Vožnja uz jezero koje je u 18. veku napravio poslednji Sinhala kralj, poseta muzeju i hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mesta za budiste Šri Lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
dambulla1 dambulla cave temple
5. dan (12.novembar 2017.) KENDI – PERADENIJA – PINAVELA - KOLOMBO. Doručak. Vožnja do  kraljevskog botaničkog vrta Peradenija, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka ( više od 4000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Obilazak kraljevske botaničke bašte u Peradeniji sa posetom hramu Zubu. Obilazak farme slonova u Pinaveli. koje je osnovano 1975. godine, gde pod zaštitom države živi veliki broj slonova. Odlazak za Kolombo. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
Beautiful view of Kendy  sri lanka3 photog big  peradeniya botanical garden sri lanka 
6. dan (13.novembar 2017.) KOLOMBO – KALUTARA. Doručak. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Panoramsko razgledanje obuhvata takozvanu Baštu začina (deo grada koji je dobio naziv po tome što su na tom mestu u prošlosti bile plantaže cimetovog drveća), a danas je to komercijalni i poslovni deo grada, Predsednička plata, Parlament itd. Obilazak stare tvrđave sa svetionikom koja je bila britanski administrativni centar i sedište vojnog garnizona. Petah četvrt sa tradicionalnim bazarima, budističkim i hindu hramovima, crkvu iz holandskog kolonijalnog perioda iz 1749. godine. Odlazak za letovaliste na Indijskom okeanu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
pinnawala srilanka
7. dan (14.novembar 2017.) KALUTARA. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.
Tangerine beach hotel  tangerine beach hotel pool area 
8. dan (15.novembar 2017.) KALTUTARA – KOLOMBO - ISTANBUL. Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom. Let za Istanbul (TK 731) u 21.30 sati.
9. dan (16.novembar 2017.) ISTANBUL - BEOGRAD. Sletanje u Istanbul u 6.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (TK1081) u 08.40. Sletanje u Beograd u 8.30 sati.
Cena aranžmana - 699 €
U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO: prevoz avionom na relaciji Beograd-Istanbul-Kolombo-Istanbul-Beograd (sa presedanjem), transferi autobusom prema programu putovanja, smeštaj po programu putovanja hotelima kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (samousluživanje - izbor više jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.           
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO: aerodromske takse (oko 395 evra), u Beogradu, Istanbulu i Kolombu (koje su podložne promenama i plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti u agenciji), ulaznice za Sigirrija-tvrdjava, Pinavalu i Perediniju (60 €), napojnice za nošenje prtljaga na aerodromu i u hotelu (oko 70 €), fakultativni izleti, troškovi vize za Šri Lanku kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.
USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60%, do punog iznosa cene putovanja.
Platnim kreditnim karticama banaka
Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. Čekovima gradjana:
- 40 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju
- 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana, a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.
SMEŠTAJ
Hotel u Kandalami tri zvezdice poput hotela Sungreen resort”
Hotel u Kendiju kategorije tri zvezdice poput hotela Royal Kandyan”
Hotel u Kolombu kategorije tri zvezdice poput hotela Pegasus Reef Hotel”
Hotel u Kalutara kategorije tri zvezdice poput hotela Tangerine beach”
Organizator zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice.
FAKULTATIVNI IZLETI
- Poludnevni izlet autobusom za Polunaruvu. Cena - 50 evra.
(U cenu je uključeno: prevoz autobusom, obilazak uz pratnju vodiča, ulaznica za lokalitet).
Za realizaciju izleta potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
- Viza za Šri Lanku je potrebna državljanima Srbije. Vizu obezbeđuje agencija. Od dokumenata je potrebna samo kopija prve strane pasoša. - Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja
- Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/3245 - 642.
- Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com