Kapadokija živopisna oblast, fascinirajuće prirode smeštena je na Egejskoj obali i istorijskim oblastima Male Azije.Reljef oblasti koja obuhvata sedamdesetak kvadratnih kilometara delo je najčuvenijeg skulptora-majke prirpde. Taloženjem vulkanskog pepela,erozijama i uticajem vetra nastali su neverovatni oblici i čudesne doline u kojima su progonjeni od strane rimljana prvi hrišćani našli svoje utočište, zato je drugo ime za Kapadokiju “Kolevka hrišćanstva”.
Istanbul – prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, podignut na mestu gde se i bukvalno susreću istok i zapad, uobličile su 4 snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika, koji žive i rade na dva kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta…
Cappadocia 2
Polazak:           25.04.2018.

Povratak:         03.05.2018.

DAN 1.             Beograd | Istanbul | Izmir | Kušadasi
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja. Let za Istanbul u 09:15h. Dolazak u Istanbul u 12:00h (lokalno vreme). Nastavak putovanja letom iz Istanbula u 14:00h. Sletanje u Izmir predviđeno u 15:15h. Nastavak putovanja autobusom (šatl bus) do Kušadasija. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

DAN 2.                         Kušadasi | Efes | Kušadasi
Doručak. Polazak za Efes jedan od najočuvanijih antičkih gradova na svetu. Obilazak: amfiteatra, agore, Hadrijanovog hrama, Celsijusove biblioteke, ulice Karijatida… Polazak za Selčuk. Po dolasku obilazak: Bogorodičine kuće ( poslednje prebivalište gde je boravila posle Isusovog raspeća), bazilike Sv: Jovana i Artemidinog hrama, jednog od sedam svetskih čuda starog sveta. Povratak u Kušadasi. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

DAN 3.                         Kušadasi | Milet | Pamukkale
Doručak.Napuštanje hotela.Vožnja do Mileta koji je bio politički i kulturni centar Jonskih Grka. Obilazak lokaliteta. Po završetku razgledanja polazak za Pamukkale Po dolasku obilazak antičkog Hierapolisa: nekropole, Amfiteatar, Apolonov hram, Kleopatrino kupatilo… Uživanje na Pamukkalama – Pamučna tvrđava – jedinstveno čudo prirode sa travertinama nastalim sedimentacijom krečnjaka i kalcijuma termalne vode od 37° C. Smeštaj u hotel. Mogućnost kupanja u bazenima sa termalom vodom (plaćanje na licu mesta). Večera u hotelu. Noćenje.

DAN 4.                        Pamukkale | Konja | Aksaraj | Urgup (Kapadokija)
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Kapadokiju. Vožnja do mesta Konja, stare turske prestonice – sedište seldžučkog sultanata gde ja nastala poznata derviška zajednica. Obilazak mauzoleja filozofa Celaledin Rumi Mevlane, najvećeg uporišta ortodoksnog islamskog učenja i velikog učitelja i mislioca. Usput u mestu Aksaraj obilazak Sultanhana najvećeg i najstarijeg karavansaraja u Anadoliji. Dolazak u Urgup u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 5.                         Kapadokija
Doručak. Celodnevni obilazak Kapadokije ,,Kolevke hrišćanstva“. Specifični reljef ovog područja pružao je idealne uslove gde su se u vreme velikih progona tokom II i III veka sklonili hrišćani bežeći iz Palestine. Najstarija naselja nastala su pre 4 000 godina. Obilazak Urgupa, Goreme – muzeja pod otvorenim nebom sa brojnim crkvama i manastirima, remek dela ranohrišćanske i vizantijske umetnosti – centar episkopa u vreme Vizantije. Panoramski obilazak Doline golubova. Pauza za ručak (fakultativno). Obilazak Derinkuya – podzemnog grada. Pretpostavlja se da je u njemu boravilo od 3000 do 50 000 ljudi. Poseta antičkim ostacima u mestu Pasabalar. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6.                        Urgup/Avanos | Ankara
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Ankaru. Vožnja sa kratkim usputnim pauzama. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: muzej “Anadolske civilizacije” gde su hronološki izloženi eksponati od vremena paleolita do danas. Muzej je 1997. godine u Lozani dobio priznanje – prvi muzej Evrope. Obilazak Antikabira – mauzoleja osnivača moderne Turske Kemala Ataturka. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7.                         Ankara | Istanbul
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja do Istanbula sa kratkim usputnim pauzama. Po dolasku panoramsko razgledanje grada sa lokalnim vodičem: antički hipodrom – Teodosijev stub, Plava džamija, Aja sofija, Kapali čaršija, Vaseljenska patrijaršija, Valensov akvadukt, Zlatni rog, most Galata, moderni kvartovi Bejoglu i Taksim, silazak na Bosfor, palata Dolma Bahče – poslednja rezidencija otomanskih sultana, prelazak na azijsku stranu – brdo Čamlidža. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualni obilaske i uživanje u čarima Istanbula. Noćenje.

DAN 8.                         Istanbul
Doručak. Fakultativni obilazak centra Istanbula pešice u pratnji lokalnog vodiča. Polazak sa Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate. U popodnevnim satima fakultativno krstarenje Bosforom, nezaboravan doživljaj koji Vam u potpunosti dočarava veličanstvenost Istanbula. Mnoge gradjevine se najbolje vide sa mora: Vojna akademija, Devojačko ostrvo, vožnja između dva kontinenta… Noćenje.

DAN 9.                         Istanbul | Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping po gradu. Transfer do aerodroma. Let za Beograd u 18:45h. Dolazak u Beograd u 19:25h.

CENA ARANŽMANA: 575€
(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese)

Plativo u do 8 rata /oktobar-maj/ čekovima građana

Aranžman obuhvata:
– prevoz modernim autobusom turističke klase (klima, DVD, audio oprema, WC)
– 2 PP (open bufet) u hotelu 3* – Kušadasi
– 1 PP (open bufet) hotel 3* – Pamukkale
– 2 PP (open bufet) u hotelu 3* – Avanos/Urgup
– 1 ND (open bufet) u hotelu 3* – Ankara
– 2 ND (open bufet) u hotelu 3* – Istanbul
– razgledanja po programu u gradovima i lokalitetima u pratnji licenciranog vodiča i lokalnog vodiča (na pojedinim lokalitetima)
– troškovi pratnje licenciranog vodiča
– troškove organizacije i vođstva puta

Aranžman ne obuhvata:
– međunarodno zdravstveno osiguranje
– aerodromsku taksu cca. 130€ (podložna promeni)
– doplatu za smeštaj u 1/1 sobi – 120€ na upit
– fakultativni obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jezik sa ulaznicama za Aja Sofiju i Topkapi palatu 35€ (min 20 pax)
– fakultativno krstarenje Bosforom 20€ (min 30 pax)
– ulaznice za lokalite koji se posećuju po nabavnoj ceni i plaćaju na lokalitetu po kursu na dan posete *
– ostale individualne troškove putnika

* Ulaznice za lokalite koji se posećuju su po nabavnoj ceni i plaćaju se na lokalitetu po kursu na dan posete:
• Anadolski muzej civilizacija 8€ • Mevlana 3€ • Sv. Jovan 3€
• Goreme 8€ • Hierapolis 11€ • Artemidin hram – nema ulaznice
• Derinkuyu 8€ • Milet 2€ • Pergamon + žičara : Akropolj 18€
• Zelve-Pasabaglar 5€ • Efes 11€ • Troja 8€
• Sultanhan 4€ • Kuca Device Marije 6€  


 
Rok za prijavu: 01.03.2018. ili do popune mesta.

Program je rađen na bazi od minimum 40 putnika

Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo otkaza aranžmana u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika najkasnije do 5 dana pred polazak na putovanje.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com