MOSKVA – ST. PETERBURG
12 dana / 11 noći
Polasci: 11.08-22.08.  i  29.08 - 09.09.2015.
Brod: SERGEJ JESENJIN

1. dan Beograd – Moskva
Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pred let, let za Moskvu SU 2091 u 13.25. Dolazak u Moskvu u 17.10h po lokalnom vremenu. Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Moskovski metro noću.
2. dan Moskva
Doručak. Ručak - lanč paket ili na brodu. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulaska u objekte). Grad Moskva je dobio ime po reci Moskvi. Osnovao ga je 1147. god. knez Jurij Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika i zauzima površinu od 1000 km². Smešten je na sedam brežuljaka. Imaćete priliku da vidite Tversku ulicu, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkvu Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Novodevičji manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa Vrapčevih brda. Povratak na brod. Večera. Noćenje.
3. dan Moskva (isplovljavanje u 17.30h)
Doručak. Slobodno vreme za odmor i obilaske. Ručak – lanč paket ili na brodu. Fakultativno: Razgledanje teritorije Kremlja: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva (ulazi se u jednu od crkava), Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono - najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14 m, spoljašnji izgled predsedničke palate. Obilazak Oružane palate. Povratak na brod. Isplovljavanje iz luke. Večera. Noćenje.
4. dan Uglič (16.30h-19.30h)
Doručak. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Dolazak u Uglič. Razgledanje Ugliča, osnovanog 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Večera. Noćenje.
5. dan Jaroslavlj (08.00h-12.00h)
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada na Volgi sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Proroka Ilije iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.
6. dan Gorici - Zelena oaza (10.00h-14.00h)
Doručak. Uplovljavanje u Gorici - tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.
Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka.
7. dan Ostrvo Kiži (16.30h-20.00h)
Doručak. Slobodno vreme na brodu. Ručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Večera. Noćenje.
8. dan Verhnije Mandrogi (11.00h-14.30h)
Doručak. Dolazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali -„šašlik“ (roštilj). Zabava na brodu. Večera. Noćenje.
9. dan St. Peterburg (dolazak u 09.00h)
Doručak. Ručak - lanč paket ili na brodu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaska u objekte). St. Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Ima 93 kanala i 45 ostrva. Grad je 1703. god. osnovao Petar I. U periodu od 1712. do 1918. god. bio je glavni grad Rusije. Sa 5 miliona stanovnika St. Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „Severna Venecija“. Panoramsko razgledanje grada uključuje razgledanje Nevskog prospekta, crkve Spasa na krvi, Nacionalne biblioteke, Kazanjske Saborne crkve, zgrade Admiraliteta, Dvorskog trga i Bronzanog konjanika (spomenik Petru I), manastira Smolnij, Isakijevske crkve, Petropavlovske tvrđave, više stotina fascinantnih mostova, kao i drugih spomenika najpoznatijih arhitekti tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi. Večera. Noćenje.
10. dan St. Peterburg
Doručak. Fakultativno: Odlazak u muzej „Ermitaž“. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Večera. Noćenje.
11. dan St. Peterburg
Doručak. Ručak lanč paket ili na brodu.
Fakultativno: Puškin Carsko selo (Katarinin dvorac) i Peterhof – park sa fontanama.
Peterhof ili Petrov dvorac - nastao je početkom XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama.
Carsko selo. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. je otvorena Ćilibarska soba.Večera. Noćenje.
12. dan St. Peterburg-Beograd
Doručak. Fakultativno: Jusupov dvorac: Ruska aristokratija je bila vrlo bogata. To se vidi i u njenim dvorčevima u carskoj prestonici. Među njima je porodica Jusupov, koja je bila jedna od najbogatijih. Sve što smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovde videti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za svako doba dana i svaku aktivnost posebno. Tu je jedno od najlepših privatnih pozorišta u Evropi, za koje je suprug britanske kraljice rekao da je nešto najlepše što je video u životu. Dvorac obiluje plesnim dvoranama, galerijama, sobama za prijem sa svilom na zidovima.
Transfer na aerodrom. Let za Beograd SU 033 u 06.15h sa presedanjem u Moskvi. Let iz Moskve SU 2090 u 10.25h. Dolazak u Beograd u 12.25h. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA - po osobi u dvokrevetnoj kabini (odvojeni ležaji):

Moskva - St.Peterburg       12 dana/11 noći
11.08 – 22.08.2015.         Brod:  Leonid Krasin
Cene i uslovi:
Kabina

Prodajna cenaEUR

II paluba   (Main Deck)

1.043

III paluba  (Upper Deck)

1.094

Doplata za jednokrevetnu kabinu – 80% na cenu aranžmana.
 
Moskva - St.Peterburg       12 dana/11 noći
29.08 – 09.09.2015.         Brod:  Sergej Jesenjin
Cene i uslovi:
Kabina

Prodajna cena

II paluba   (Main Deck)

970

III paluba  (Upper Deck)

1.010

Doplata za jednokrevetnu kabinu – 80% na cenu aranžmana.
Minimalan broj putnika za realizaciju programa- 30 pax
Cene fakultativnih izleta u Eur (za minimum 10 putnika)
ST. PETERBURG   Puškin – carsko selo (dvorac)

39 EUR

    Peterhof – dvorac i park sa fontanama

42 EUR

    Ermitaž

33 EUR

GORICI   Kirilo-Beložerski manastir

18 EUR

   Muzej ikona

18 EUR

MOSKVA   Kremlj i Oružana palata

52 EUR

    Moskovski metro noću

20 EUR

NAPOMENA:     Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska.
Na licu mesta neće biti moguće.
CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
- Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva / St. Peterburg-Moskva-Beograd;
- Pun pansion na brodu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni);
- Prtljag - besplatno 23kg (višak prtljaga se dodatno naplaćuje);
- Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
- Transfer aerodrom-brod-aerodrom;
- Razgledanje grada;
- Usluge vodiča.
DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:
- Welcome cocktail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
- Gala Kapetanova večera;
- za ručak i večeru - mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
- zabavni program na brodu - igre, filmovi, časovi ruskog jezika, poseta kapetanskom mostu;
- živa muzika u baru svako veče;
- tri koncerta, uključujući jedan folklorni.
CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
- Fakultativne programe;
- Aerodromske takse (oko 140 EUR, podložne promeni);
- Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi.
NAPOMENA: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje.
Brod „Sergej JESENJIN“
Izgrađen u Austriji 1984. godine, renoviran 2002. godine. Tropalubni brod je opremljen modernim navigacionom opremom. Na brodu: 29 dvokrevetnih kabina, 20 kaboina sa 2 donja i dva gornja ležaja, 4 junior suites i dva apartmana sa dve sobe. Sve kabine su spoljašnje. Tehničke informacije: dužina – 90m, širina – 15m. Kapacitet broda - 100 putnika. Usluge: restoran (96 mesta), bar (60 mesta), konferencijska sala ( 96 mesta), čitaonica, ambulanta, kiosk sa suvenirima, vešernica, sauna. U kabini: klima uredjaj, kupatilo, utičnica (220V), plakar...
Uslovi otkaza:
-Do 91 dana pre početka putovanja, zadržava se 5% a najmanje 60,00 eur
-od 90 do 45 dana pre početka putovanja, zadržava se 15%
-od 44 do 30 dana pre početka putovanja, zadržava se 30%
-od 29 do 22 dana pre početka putovanja, zadržava se 50%
-od 21 do 15 dana pre početka putovanja, zadržava se 80%
-od 14 do 5 dana pre početka putovanja, zadržava se 95%
-od 5 do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta 100% od ukupnog iznosa aranžmana.
Napomena: Cene su izražene u Eur-ima ili Din-arima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u Eur-ima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga organizator zadržava pravo korigovanja cena na neplaćeni deo aranžmana.
USLOVI PLAĆANJA                                                                                                                
1. UPLATA DO POLASKA- Prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dana pre polaska.
2. TURISTIČKIM KREDITOM                                                                                                 
3. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA- Uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije , ostatak uplate čekovima građana na više mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa.                                                            
Rate dospevaju svakog 10,20 i 30-og u mesecu. Poslednji datum dospeća čekova je 30.10.2015.
4. PLATNIM KARTICAMA-Sa kojima agencija ima skopljen Ugovor (Visa,Visa Electron, Maestro, Master, Dina i American Express).
5. PLAĆANJE NA RATE-Bez kamate , kreditnim karticama Intesa banke (do 6 rata). Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.                                                                                         
6. ADMINISTRATIVNIM ZABRANAMA - na više mesečnih rata zaključno sa 30.11.2015.godine.                                                                    
OSIGURANJE: Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdavstveno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravajuće kuće. Ovim osiguranjem putnik , odnosno osiguranik je pokriven za sve nepredviđene i hitne medicinske intervencije, kao i troškove medicinske evakuacije repatrijacije. U slučaju nastanka osiguranog slučaja , u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenom uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.                                                                                                                                      
POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE. U slučaju ne dobijanja potvrde , putnik ima pravo na refundaciju celokupnog iznosa uplaćenog avansa.                                                                                                                                                                  
VIZE: Putnici koji imaju stari pasoš (plavi) u obavezi su da individualno apliciraju za vizu zemlje u koju putuju. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju , kao i zemalja kroz koje prolaze.                                    
PREVOZ AVIONOM: Kompanija Air Srbija je glavni prevoznik putnika agencije i agencija nije u mogućnosti da garantuje vreme polaska po kojem će čarter letovi kompanije Air Srbija biti realizovani. Vreme leta na čarter letovima , objavljuje se najčešće dva dana pre realizacije programa.                                                
Na čarter letovima ne postoje klase sedišta , tako da nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu, već se to radi na aerodromu, prilikom čekiranja. 
Prema međunarodnim standardima, u slučejevima kašnjenja letova , avio-kompanija preuzima brigu o putnicima.                                      
ZA ARANŽMANE KOJI SU RAĐENI NA BAZI ČARTER LETA MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 100 PUTNIKA PO LETU.
ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE ROK JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.
PRTLJAG: Kod putovanja avionom, putnik može da ponese maksimim 20 kg prtljaga. U slučaju većeg broja prtljaga , organizator putovanja ne snosi rizik da avio kompanija naplati dodatni višak prtljaga. U ručnom prtljagu nije dozvoljeno da se nose makazice , manikir setovi i drugi oštri predmeti , bilo kakve tečnosti ,                             
gelovi , sprejevi i pene.                                                                                                                                                          
IZGUBLJENI I ZAKASNELI PRTLJAG: Ukoliko Vam je prtljag izgubljen ili oštećen , po dolasku na aerodrom obavestite agenta avio-kompanije i predstavnika agencije ( na aerodromu), koji će vam pomoći da popunite potrebne formulare. Za obeštećenje u slučaju oštećenja ili potpunog gubitka prtljaga , nadležan je avio prevoznik uz asistenciju agencije.                                                                 
TRANSFERI OD/DO AERODROMA: po dolasku na aerodrom, na određenoj destinaciji sačekaće Vas predstavnik agencije Agencija, koji će Vas uputiti u autobus (mini bus, taxi) radi prevoza do rezervisanog hotela. Obaveza putnika je da vodi računa o svom prtljagu.                          
Vreme povratka iz hotela biće blagovremeno istaknuto u hotelu. Ukoliko ta informacija nije istaknuta, kontaktirajte predstavnika. Molimo Vas da budete na recepciji hotela 15 min pre zakazanog vremena. Vratite ključve ( od sobe, sefa) , proverite sva putna dokumenta i platite račune.
NAPOMENA: Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman , obavezno je navesti datum rođenja deteta koje se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika. Svim putnicima koji ne žele dodatnu uslugu obezbeđena je posebna prostorija u kojoj se može odložiti prtljag do polaska. Putnici ne mogu da traže umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova, kao i izostanak obroka zbog izleta, ali se isti može zameniti lanč paketom. Raspodelu soba vrši isključivo recepcija hotela. Svi vaši dodatni zahtevi i želje biće prosleđeni hotelu, ali agencija ne može da garantuje i realizaciju istih. Garantuje se samo usluga koja je naplaćena.                                             
HOTELSKI SMEŠTAJ: U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00h, a iste se napuštaju najkasnije do 12:00h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu , obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.                                                    
NAPOMENA: Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti , zašta organizator ne snosi odgovornost. U hotelima koji uslugu ishrane služe po principu švedskog stola ( samoposluživanje) postoji mogućnost da se usled nedovoljnog broja gostiju, posluživanje izvrši na osnovu meni-a, sto se ne smatra promenom aranžmana. Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u hotelski objekat.                                                                  
ALL INCLUSIVE- SVE UKLJUČENO Molimo Vas da se o detaljnom konceptu all inclusive usluge izabranog hotela raspitate u agenciji.
POMOĆNI KREVET: U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u Vašoj sobi.                                                                                                                                                             
KLIMA UREĐAJ: Funkcionisanje klima uređaja zavisi od sezone i poslovne politike hotela.                                                                               
PUTNA DOKUMENTA Avionske karte, vaučere, i ostala dokumenta aerodromski predstavnik agencije predaje putnicima 2h pre zakazanog vremena poletanja, na šaltru agencije na aerodromu Beograd. Po preuzimanju karata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Planirajte vreme za put do aerodroma, zbog mogućih zakašnjenja ( saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije   stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let. Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA- kao da su odustali na dan polaska. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.                                                  
PREDSTAVNIK AGENCIJE- je obavezan da dočeka i isprati putnike i obalizi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći ( usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo). U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info sastanku ili telefonom, prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije ( krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,....) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju između Vas i nadležnih organa.                                                                                   
FAKULTATIVNI IZLETI- su izleti koje organizuje lokalna turistička agencija. Prijavljivanje kao i plaćanje izleta se vrši na licu mesta bez odgovornosti organizatora putovanja ili predstavnika agencije za kvalitet i povoljnost cene. Molimo putnike da pažljio pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE, OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane.              
                                                                                               
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com