VIMINACIJUM - GOLUBAC - LEPENSKI VIR – RAJAČKE PIMNICE-GAMZIGRAD
2 DANA AUTOBUSOM

Ukoliko ste oduvek hteli da iskusite dozu mistike, tajnovitosti, posebne filozofije i verovanja kojima se tumači prastari život došli ste na pravo mesto. Ovde ćete posetiti predivne krajolike i srpsku istoriju gde se mešaju stvarnost i legenda, rimsk
Viminacijum Viminacijum - rimski vojnik Viminacijum - mozaik Lepenski vir Donji Milanovac
Dan 1.Beograd – Viminacijum – Lepenski vir – Donji Milanovac
Rani polazak iz Beograda. Vodimo vas putem Istočne Srbije. Voznja do Viminacijuma, spektakularnog arheološkog nalazišta na površini od 420 hektara, nekadašnjeg rimskog vojnog logora na Limesu, bogatog luksuznim vilama, monumentalnim palatama, širokim ulicama, amfiteatrima, kupatilima. Mesto na kome se prepliće istorija rimskih careva I mamuta. Milion godina istorije na jednom mestu. Nastavak vožnje do tvrđave Golubac, jednog od najlepših i najznačajnijih utvrđenja na Dunavu, smeštenog na ulazu u Nacionalni Park Đerdap. Fotografisanje. Odlazak do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima I atmosferom za pamćenje. U fenomenalnometno-eko kompleksu Kapetan Mišin breg pruža se najlepši zalazak sunca na reku Dunav. Put nas dalje vodi do Donjeg Milanovca. Fakultativno mogućnost jednoipočasovnog krstarenja Dunavom.  Zaplovićemo najlepšom I najvećom klisurom u Evropi! Otkrićemo svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu I najdublju tačku na celom svom toku.Ukrcavanje na brod I krstarenje Đerdapom u trajanju od oko 1,5 sat kroz Mali I Veliki kazan, a idući tim putem videćemo brojne signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Decibelovu glavu na rumunskoj strani i Trajanovu tablu na našoj strani. Ova tabla je sa carskog druma iz rimskog perioda I moguće je videti samo sa vode. Po završetku krstarenja poseta arehološkom nalazištu Lepenski Vir, koje datira iz doba mezozoika, starosti iskopina preko 10000 godina, smeštanog u srcu očuvanih prirodnih lepota Nacionalnog parka Đerdap. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
Krstarenje Dunavom Kapetan Mišin breg Kapetan Misin breg - Za putnika namernika bogata trpeza tradicionalnih specijaliteta Trajanova tabla Kralj Decibel u steni
Golubac Rajkova pećina Rajacke pimnice Felix romuliana Felix Romuliana - mozaik
Dan 2. Rajkova pećina – Rajačke pimnice – Negotin – Gamzigrad
Nakon doručka put nastavljamo prema Rajkovoj pećini – Homoljskoj lepotici kako je zovu. Ime je dobila po hajdučkom harambaši Rajku, za koga se kaže da je blago od pljački krio baš u ovoj pećini. Rajkovu pećinu otkrio je krajem XIX veka naš poznati geograf Jovan Cvijić. Posle obilaska pećine put nastavljamo prema Rajačkim pimnicama neobičnog naselja kuća od tesanog kamena povezanih ulicama, sokacima i trgovima, sagrađenih u 18. veku samo za njegovo veličanstvo VINO! Degustacija vina, ručak, zabava i druženje uz muziku. (Tokom šetnje kroz pimnice posetićemo i neobično groblje u ovom selu). Nakon ručka u Pimnicama polazak ka Zaječaru I Gamzigradu. Obilazak Gamzigrada- arheološkog nalazišta (pod zaštitom UNESCO-a), rezidencije rimskog cara Gaja Valerija Maksimilijana. Nastavak putovanja. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
 
Cena aranžmana: 4.850,00
Aktivnosti
 • Posetićete arheološki lokalitet Viminacijum
 • Posetićete lokalitet Lepenski vir
 • Posetićete Rajkovu pećinu
 • Posetićete Negotin i njegove znamenitosti
 • Posetićete Rajačke pimnice
 • Obići ćete arheološko nalazište Felix Romuliana
Uključeno u cenu
 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • usluge turističkog vodiča tokom celog puta
 • polupansion u hotelu Lepenski Vir u Donjem Milanovcu
Nije uključeno u cenu
 • ulaznice za lokalitete: Viminacijum (500,00din), Lepenski vir (450,00din), Rajkova pećina (250,00din), muzej Stevana Mokranjca i Krajine I Hajduk Veljkova kuća (200,00din), Felix Romulijana i muzej (300,00din)
 • ručak u Kapetan Mišinom bregu
 • Krstarenje Dunavom u trajanju 1,5 sat – 15eur
 • lični troškovi
Napomena
Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 45 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Plaćanje
Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.


0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com