Srpska Sveta Gora i Manastir Mileševa
-vikend putovanje-
monastery mileseva  hm 03  andjeo  62 
U neposrednoj blizini Prijepolja nalazi se jedan od najpoznatijih sredenjevekovnih srpskih manastira – manastir Mileševa, koji neprestano posećuju vernici, turisti, prolaznici koji na obali Mileševke traže i nalaze odmor i mir od svakodnevne vreve savremenog života.
Mileševu je podiga kralj Stefan Vladislav, sin kralja Stefana Prvovenčanog a unuk Nemanjin, u prvoj polovini 13.veka. Mileševa je najpoznatija po svom fresko slikarstvu a prre svih fresci „Beli anđeo“ koja je u sklopu celine „Mironosnice na Hristovom grobu“. Na slici je zapravo prikazan arhanđel Gavrilo koji sedi na kamenu i mironosnicama rukom pokazuje prazan grob. Freska je rad nepoznatih autora a inače je preko nje u 16.veku bila naslikana druga freska pa je „Beli anđeo“ bio sakriven sve do početka 20.veka kada je ova crkva restaurirana i gornja slika uklonjena. Mileševa je okružena konacima, bibliotekom, kapelom i episkopskim domom.
Manastirska riznica Detalj iz manastirske riznice iz manastirske riznice iz manastirske riznice Manastirska biblioteka
Konak Unutrašnjost konaka Jednokrevetna soba u konaku Dvokrevetna soba u konaku Pogled iz sobe
Nedaleko odatle može se posetiti kanjon reke Uvac, stanište belog bora i reliktne ptičije vrste na Balkanu - beloglavog supa. Ovaj prirodni rezervat, kao ekološko područje bogato je interesantnim pejzažima, bistrom vodom bogatom ribom, sa mogućnošdu splavarenja i foto-turizma. Kanjon reke Uvac sa dolinama njenih pritoka, više predivnih jezera i pećina, stoletne šume, retke biljke i razne vrste životinja čine ovaj deo Srbije jedinstvenim. Centar rezervata predstavlja kanjonska dolina reke Uvac sa visokim i strmim liticama do 350 metara. Posebnu vrednost 119 kilometara ove reke, koja izvire na Ozrenu, daju meandri...Gledajući sa visine, stiče se utisak kao da se priroda dvoumila u kom pravcu da usmeri reku, pa zato reka vijuga i pravi predivne rečne krivine.
Prostor oko klisure karakterišu brojne pećine, pretežno neispitane i nepoznate. Po lepoti među njima se izdvajaju Tubića pećina i Ušačka pećina, jedna od najdužih u Srbiji (6.185 metara). Ulazi u pećine su povremeno potopljeni, ali se čamcima može ući unutra. Pećine odlikuju bogatstvo pećinskog ukrasa.
meandri zapadne morave   Letnja bašta restorana Dom  Savine vode - crkva posvećena Svetom Savi  Zbeg pećina kadjenica 
OPIS IZLETA:
1.dan – Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima sa dogovorenog mesta. Vožnja luksuznim turističkim autobusom. Vožnja preko Čačka, sa pauzom za riblju čorbu (fakultativno) u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, poznatoj još kao Sveta gora Srbije zbog mnoštva manastira koji se nalaze ovde. Poseta nekim od manastira i nastavak putovanja prema manastiru Mileševi. Dolazak i obilazak ovog prelepog manastira, zadužbine kralja Vladislava, sina kralja Stefana Prvovenčanog a unuk Nemanjin. Manastir Mileševa je inače najpoznatiji po čuvenoj fresci Beli anđeo. Slobodno vreme za odmor, večera u manastirskom restoranu. Noćenje u konaku manastira.
2.dan – U jutarnjim satima pre doručka u gostoprimnici manastira se poslužuje kafa, čaj ili rakija uz dobrovoljni prilog manastiru. Posle doručka napuštanje manastira i nastavak puta prema Uvcu. Vožnja brodićem kanjonom reke Uvac kroz čuvene meandre, sa posetom nekoj od čuvenih pećina, šetnja pešačkom stazom odakle ćete imati neverovatan pogled na meandre, pešterski visoravan, Zlatar i Javor. Slobodno vreme za fotografisanje. Posle 4-5 sati uživanja u prelepoj prirodi ovog dela Srbije polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u ranim večernjim satima.
Termin putovanja Cena aranžmana
10-11. jun 2017. 39 eur
24-25.06.2017.
29-30.07.2017.
19-20.08.2017.
23-24.09.2017.
Cena izleta uključuje:
• Prevoz autobusom turističke klase po programu.
• Noćenje sa doručkom u konaku manastira Mileševa (doručak: pršuta, kajmak, jaja, jogurt)
• Obilazak Ovčarsko-kablarske klisure.
• Troškovi putarine i parkinga.
• Predstavnika agencije tokom putovanja.
Cena izleta ne uključuje:
• Individualne troškove putnika, kao i sve druge troškove koji nisu u ceni izleta.
Riblja čorba sa lepinjom u letnjoj bašti na obali reke, restorana ‚‚Dom‚‚ u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri - 220,00din
• Večera u manastirskom restoranu 800,00din (u ponudi: kuvana teletina, pohovana piletina...)
Izlet i vožnju čamcima na Uvcu + ručak kampu rendžera na Uvcu - 1650 din
Ručak na Uvcu bez vožnje čamcem - 500 din
• Safari džipovima do vidikovca „Molitva“ 1400,00din
Ulaznice za Ledenu pećinu – 150 din
• Degustacija pršute, vina i rakije u selu Mušvete na Zlatiboru – 650,00din

Način i uslovi plaćanja:
• Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate
• Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana,
• Plaćanje na rate kreditnom karticom Banca Intesa: Visa, Master, Maestro, Dina
• Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Odiseja Travel
• Čekovima građana mogučnost plaćanja na rate.
 
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com