svpetka jasi naslovnaПолазак: 19.09.2018. / 24.10.2018.
Повратак: 23.09.2018. / 28.10.2018.

1.
дан Београд
Полазак у послеподневним часовима (накнадно ће бити објавлјено). Гранични прелаз Ватин.
Вожња преко централног дела Румуније и Источних Карпата (укључена и ноћна вожња).
2. дан Јаши
Саборна црква (Јаш) – Света Литургија Налази се у центру града у оквиру митрополитског комплекса. У цркви се чува Чудотворна икона Богомајке и Мошти Преподобне Мајке наше Параскеве као и кивот са више Светиња.
Смештај у хотел. После краћег освеженје полазак у обилазак
Манастир Светих Трију Јерарха (Јаш)
Основан у првој половини 17. века. Првобитно су онде почивале мошти Свете Преподобне Мајке наше Параскеве. Данас је ту риза Преподобне и део моштију Светога Василија Великог. Чувена је спољна обрада зидова цркве – споља је црква у потпуности прекривена клесаним везом у камену.
Црква Светога Спиридона Чудотворца (Јаш)
Црква се налази у кругу болница и чува Чудотворну икону Светога Спиридона Чудотворца. На икони код Светитељевих стопала икона је чудесно избрисана у облику папуча – обуће.
Ноћење.
3.дан Јаши – манастир Вармек – манастир Сихастрија – манастир Њамц
Саборна црква (Јаш) – Света Литургија потпм наставак путовања.
Црква Светога Нектарија (Јаш)
Парохијска црква која чува мошти Светога Нектарија Егинског чудотворца исцелитеља рака као и друге Светиње.
Манастир Варатек
Најбројнији женски манастир у Румунији подигнут 1785. У манатиру се подвизава неколико стотина житељница.
У манастирској цркви посвећеној Успењу Пресвете Богородице чува се Чудотворна икона Свете Ане, мошти Светога Јосифа из Варатека као и делићи моштију више Светитеља.
Такође се у манастиру чува кивот са моштима Светог Георгија Ходочасника, чувеног мирјанина по својим благодатним даровима.
Манастир Сихастрија
Најбројнији мушки мнанстир у Румунији.
У њему се чувају две Чудотворне иконе Богомајке и делићи моштију више Светитеља.
У манастиру се налази гроб и келија чувеног старца Оца Клеопе, једног од највећих духовника 20. века у целом православљу, као и келија у којој се налазе одређени предмети који су припадали такође познатом старцу, Оцу Пајсију Олару.
Манастир Њамц
Мушки манастир у коме се чувају две Чудотворне иконе Богомајке, мошти Преподобног Пајсија Величковског, глава светога Симеона Дивногорца и мошти Светитеља непознатог имена, које су 1986. године саме подигле стазу испод које су се налазиле, и тако се саме откриле, јер се за њих до тада није знало. Једна од те две Чудотворне иконе Богомајке копија је наше Тројеручице а икону је донео са Свете Горе Преподобни Пајсије Величковски.
У манастиру је својевремено био старешина Преподобни Пајсије Величковски, а монашки постриг је ту примио Преподобни Јован из Њамца – Хозевит.
У цркви Богословије која ради у оквиру манастира чува се прст Светога Јована Хозевита као и одређени предмети који су му припадали – бројаница, пана. Посета Богословији није предвиђена програмом. Ноћење.
4. дан Манастир Њамц - Београд
Манастир Њамц – Света Литургија
Вожња преко и Источних Карпата централног дела Румуније (укључена и ноћна вожња).
5. дан Београд
Гранични прелаз Ватин (код Вршца). Долазак у Београд у јутарњин часовима.

Цена аранжмана 120 евра
Цена укњучује: превоз туристичким аутобусом, једно ноћење у хотелу у Јашу, једно ноћење у конаку манастира Њамц (двокреветне собе са купатилом), вођство и организацију пута.
Цена не уклјучује: путно здравствено осигурање, улазнице за музеје, галерије…, личне трошкове путника.
Распоред програма се може мењати у зависности од распореда рада објеката који се обилазе, слободних термина и временских услова. Организатор путовања задржава право промене програма услед непредвиђених објективних околности (гужва на граници, гужва у саобраћају, затварање неког локалитета предвиђеног за обилазак, промене у визном режиму). Организатор путовања може повећати уговорену цену ако је после заклјучења договора дошло до промена у цени хотела, тарифама превозника, поремећаја и променама на монетарном тржишту роба и услуга. ПРОГРАМ ЈЕ РАЂЕН НА БАЗИ 40 ПУНОПЛАТИВИХ ПУТНИКА. Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недоволјног броја пријављених путника најкасније до 5 дана пред полазак на пут.
0
0
0
s2smodern

kurs eur 200
     KURSNA LISTA
egipat sajt naslovna240x110

wellness230x177
Untitwinerlogo200
aviokartesvet
logomsckrstarenja
UNIQA baner 220x186px
JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com